TOP

Milieuvriendelijke jeanscollectie van H&M

Modeketen H&M lanceert een milieuvriendelijke jeanscollectie: Concious Denim.

Concious Denim: zo heet de nieuwe milieuvriendelijke jeanscollectie van H&M. De jeans is gemaakt van duurzame materialen, die door duurzame productieprocessen is geproduceerd. De collectie wordt op donderdag 2 oktober gelanceerd en bestaat uit vrouwen-, mannen-, en kindermodellen. Dit meldt H&M in een persbericht.

Criteria

De modeketen gaat uit van criteria die zijn opgesteld door Spaanse denim consultant Jeanalogia. Deze consultant bewerkt stoffen met een laser, waardoor water en energie wordt bespaard.

Collectie

De vrouwencollectie bestaat onder andere uit skinny jeans met een hoge of lage taille, een boyfriend jeans en een tricot joggerjeans. De mannencollectie omvat klassieke 5-pocketmodellen van ongewassen denim, spijkerjacks, een colbert en een jeansblauwe wollen jas. Voor kinderen zijn ook diverse modellen beschikbaar, zoals jeans en tuinbroeken.

De kledingstukken van de Concious Denim-collectie zijn voorzien van een etiket waarop tips staan over hoe je de kleding op een milieuvriendelijke manier kunt onderhouden.

Vanaf 2 oktober is de collectie wereldwijd beschikbaar in 1700 H&M-filialen en in de webwinkel.