TOP

Afsluiting FashionWeek Amsterdam [slideshow]

Dennis Diem, Edwin Oudshoorn en SIS by Spijkers en Spijkers sloten maandagavond 27 januari het catwalkprogramma van FashionWeek Amsterdam af. Een selectie van de mooiste looks uit hun shows voor winter 2014/2015.

Dennis Diem liet zich voor zijn collectie inspireren door opium en de beweging van rook. Opvallend zijn de jassen van Tibetaans lam en capes in kasjmier en mohair. Korsetten zorgen voor vrouwelijke silhouetten in zwart, wit en rokerige pasteltinten. De modellen werden in extreem hoge plateauhakken de catwalk op gestuurd, wat resulteerde in hier en daar een valpartij, waarvan enkele in scene gezet voor de uitvoering van moderne dans.

Edwin Oudshoorn

Het Transformatorhuis was voor de show van Edwin Oudshoorn getransformeerd in een tuin vol bomen, bloemen en fluitende vogels.  Laura Jansen opende de show met een optreden op de piano, waarna modellen de catwalk op schreden in een romantische en vrouwelijke collectie met elfachtige korte jurkjes in transparante materialen, lange jurken in luxe stoffen, strakke korsetten en jassen met hoge kragen.

SIS

SIS by Spijkers en Spijkers sloot de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam af met een zeer draagbare en commerciële collectie, geïnspireerd op een reis met een luchtballon. De wolk als print komt steeds terug. Opvallende eyecatchers zijn het transparante bomberjack, het mannenpak, de sweatpants, jasjes, rokken en tops met reliëfrozen en lieve jurkjes met kraagjes.

Foto’s: Jeroen Snijders