TOP

3x jeans & sportfashion nieuwtjes *

De allereerste Score-winkel sluit na 35 jaar, Eastpak lanceert een nieuwe samenwerking en welk voormalig jeans kassucces keert terug?

Op 27 februari sluit de eerste Score-winkel in Apeldoorn zijn deuren. In 1981 startte eigenaar Jan Peters de jeanszaak, maar na al die jaren vindt hij het welletjes. Door de professionaliseringsslagen van de onderneming – onder andere de cross channelstrategie en een digital brand experience – blijkt één Score-vestiging in het centrum van Apeldoorn voldoende.

Closing party

Op 27 februari organiseert het jeansbedrijf een ludieke ‘closing party’, waarbij Jan Peters nog één keer met zijn gouden team van toen (Yvonne van der Elburg, Danielle Pisa, Joyce Merlijn, Sylvia gerrits en Christine Wensink) in de winkel zullen staan. Klanten kunnen dan hun 2e sale jeans kopen voor het symbolische bedrag van 19,81 euro, het jaar van de oprichting. De dag wordt vervolgens afgesloten met een borrel bij Salon 1813 in Apeldoorn, die in handen is van voormalig medewerker Yvonne van der Elburg.

Score 1e filiaal Apeldoorn - Jan

Een jonge Jan Peters in 1981 voor de eerste Score vestiging.

Score - 1e filiaal Apeldoorn

Indian Rose komt terug!

Wie herinnert zich Indian Rose niet, een van de populairste jeanslabels in de 90’s en begin van de 21e eeuw? Het Italiaanse denimmerk gaat na diverse (mislukte) herlanceringspogingen wederom de gok wagen. Op dit moment is Indian Rose in handen van de Italiaanse logistieke onderneming Dap Sides. Voor het najaar van 2016-2017 presenteert het de eerste vrouwencollectie, van zo’n 50 items, voornamelijk denimgerelateerd. Voor het ontwerp tekent Marco Dell’Oglio, eerder werkzaam bij Nudie Jeans, en de productie vindt plaats in het Italiaanse Urbania, meldt Sportswear International.   

Dave Basu

Ooit waren de jeans van Indian Rose goed voor de verkoop van miljoenen broeken. Nederland was een van de belangrijkste markten. Voormalig importeur Dave Basu was vanaf het begin nauw betrokken bij het merk en de productie. Ook dit keer is Basu benaderd voor het importeurschap: “Ik heb resoluut nee gezegd”, vertelt hij. “Ik heb onder drie verschillende eigenaren met Indian Rose gewerkt. En heb het opgebouwd van niets tot een gigantische business. Het was een leuke tijd, maar ik ben er klaar mee.”

Indian Rose fw16

De nieuwe najaarscollectie van Indian Rose richt zich als vanouds op denim. Beeld via www.sportswear-international.com

Indian Rose 2

Eastpak X Tim Coppens

Als er één modemerk is dat grossiert in samenwerkingen, is het Eastpak wel. Voor het najaar van 2016-2017 slaat het tassenmerk de handen ineen met de Belgische, in New York residerende, ontwerper Tim Coppens. De in gelimiteerde oplage verschijnende backpacks zijn er in vier kleuren en zijn geinspireerd door de energie die een stad als New York geeft. Onlangs werden de tassen getoond tijdens de New Yorkse mannenmodeweek.

Eastpak X Tim Coppens

Eastpak X Tim Coppens 2

Eastpak X Tim Coppens 3