TOP

Dagnieuws: Sinéad O’Dwyer wint Zalando Visionary Award 2024, ARKET presenteert nieuwe aanvulling baby-assortiment, My Jewellery opent atelier

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Zalando

Sinéad O’Dwyer wint Zalando Visionary Award 2024 en legt de lat hoog voor inclusief design

Vandaag 8 mei, kondigt Zalando, het toonaangevende Europese online platform voor mode en lifestyle, met trots Sinéad O’Dwyer aan als winnaar van de Zalando Visionary Award 2024. Het in Londen gevestigde label, dat in 2018 werd opgericht door de Ierse ontwerpster Sinéad, maakt doelbewust designerkleding voor vrouwen, femmes en niet-genderconforme individuen met verschillende lichamen. Als onderdeel van Zalando’s lopende samenwerking met de Copenhagen Fashion Week en als ontvanger van de award, zal Sinéad O’Dwyer in augustus haar debuut maken op de officiële SS25 editie in Kopenhagen. De Zalando Visionary Award viert de makers van de toekomst door ontwerpers en merken in de schijnwerpers te zetten met een visionaire aanpak voor het creëren van positieve sociale impact en het stimuleren van innovatie en creativiteit binnen de mode-industrie en daarbuiten. Met robuuste merkwaarden en een duidelijke visie op de toekomst van de mode, toonde Sinéad O’Dwyer een toewijding aan het creëren van zinvolle verandering door consequent kleding voor verschillende lichaamsgroottes te ontwerpen, ontwikkelen en produceren. De visie van het merk is diep geworteld in empowerment en zelfexpressie, met als doel luxe kleding te creëren waarin de drager zich zelfverzekerd en comfortabel voelt.

ARKET presenteert langverwachte aanvulling baby-assortiment

Het Scandinavische lifestylemerk ARKET presenteert een langverwachte aanvulling op het babyassortiment – een collectie met zachte essentials in de maten 44-62 voor de allerkleinsten. De newborn collectie is gemaakt van ultrazachte stoffen in genderneutrale kleuren en is speciaal samengesteld om te voldoen aan de garderobe behoeften van de eerste kostbare maanden. De kledingstukken zijn ontworpen om ‘mee te groeien’ met de baby, met details zoals opvouwbare manchetten en een extra rij drukknopen bij het kruis om de kledingstukken langer bruikbaar te maken. De ARKET newborn collectie varieert van €15 tot €29 en zal medio mei 2024 verkrijgbaar zijn in de winkels en via ARKET.com.

My Jewellery opent met atelier een nieuw winkelconcept in Den Bosch

Op 1 juni opent er in Den Bosch een heus My Jewellery atelier. Een creatieve spot waar klanten langs kunnen komen om te verbinden, ontspannen en creatief bezig te zijn. Je kunt hier bijvoorbeeld een persoonlijk kado laten customizen, sieraden laten repareren of of nieuwe connecties maken. Verwacht het bekende My Jewellery sausje, maar wel met een twist: zo komt er komt een koffiecorner en een engraving & embroidery station. Ook zullen er in de toekomst workshops gegeven worden. “Iedereen is welkom”, aldus de eigenaresse in een persbericht. My Jewellery Atelier is de tweede vestiging van My Jewellery in Den Bosch. Het andere pand is een reguliere kledingwinkel.