TOP

Zia Maria nieuwe distributeur SOS Jeans

Vanaf het zomerseizoen 2013 wordt het Italiaanse jeanslabel SOS in de Benelux gedistribueerd door Zia Maria te Amsterdam. Zia Maria produceert een eigen T-shirt label onder de naam My Brand. Met SOS verzorgt het bedrijf voor het eerst de distributie van een extern label.

“Onze hoofdverkoop bestaat uit T-shirts. We aasden al een tijdje op een goed jeansmerk dat we aan onze klanten konden aanbieden, samen met ons eigen product”,  legt eigenaar Domenico Giannattasio van Zia Maria uit.

Verkoopstrategie 

Op een beurs in Italië ontmoette hij de eigenaar van het merk SOS Jeans, dat volledig wordt geproduceerd in Italië. “Hij was erg te spreken over onze verkoopstrategie. Wij bezoeken minstens twee keer per maand onze klanten. Mij sprak meteen de sterke pasvorm van SOS aan. Er bestaat geen ander spijkerbroekenmerk dat het vrouwenlichaam zo goed vorm geeft.”

Verkooppunten

SOS Jeans, met 50 verkooppunten in Nederland, heeft de samenwerking met de voormalige distributeur Oldwood afgelopen winter beëindigd. De lijn Sylvia’s Secrets by SOS wordt sindsdien gedistribueerd door Brandrush, voorheen agent van deze lijn in Nederland. Sylvia’s Secrets heeft 120 verkooppunten in Nederland.