TOP

Bever opent shop-in-shops in de Bijenkorf

Outdoorretailer Bever heeft deze maand twee shop-in-shops geopend in De Bijenkorf. De shops zijn geopend in de filialen van het warenhuis in Amsterdam en Rotterdam. Ook in de webshop heeft Bever een shop-in-shop.

In de shop-in-shops van Bever in De Bijenkorf wordt een selectie van premium merken verkocht uit het huidige assortiment. Het interieur van de shops is speciaal ontwikkeld voor de Bijenkorf. In Amsterdam gaat het om een verkoopoppervlakte van 150 vierkante meter, in Rotterdam om 100 vierkante meter. Beide shops van de outdoor- en travelketen  bevinden zich op de derde etage.

Assortiment

In de Bever shop-in-shops zijn zowel dames- als herencollecties verkrijgbaar van The North Face, Fjällräven, Jack Wolfskin en Mammut. Naast kleding en schoenen zijn er reiskoffers, -tassen en gadgets verkrijgbaar. Als één van de eerste Nederlandse aanbieders voert Bever in de Bijenkorf ook het outdoormerk Arc’teryx. Greg Nieuwenhuys, CEO van Bever: “We zien een verschuiving bij de consument. Vroeger draaide het vaak alleen om functionele buitensportproducten, tegenwoordig moet het zowel functioneel als modieus zijn. En soms wil men gewoon een leuke, sportieve jas. De functionaliteit is dan mooi meegenomen.”

Vernieuwd retailconcept

Recentelijk zijn er bij Bever een aantal strategische vernieuwingen doorgevoerd. Onderdeel van de vernieuwingsslag: de introductie van  een nieuw winkelconcept, verhuizing van bestaande winkels en nieuwe winkelopeningen. De opening van de shop-in-shops in de Bijenkorf is daar één van. Later deze maand opent Bever bovendien een premium store met het nieuwe winkelconcept op een A-locatie in Rotterdam. In mei wordt Bever Arnhem na een grondige verbouwing heropend.

Over Bever

Bever werd 36 jaar geleden opgericht door avonturier Fred van Olphen. In 2007 werd het bedrijf onderdeel van de A.S. Adventure Group, eigendom van investeringsmaatschappij Lion Capital. Bever heeft 36 vestigingen en een webwinkel.