TOP

Wisseling van de wacht bij directie Sissy-Boy

De ceo en de cfo/coo van Sissy-Boy zullen, na het afronden van de najaarscollecties en het opmaken van de jaarcijfers, het bedrijf gaan verlaten. Er is al een voorlopige opvolger voor ceo Victor van Nieuwenhuizen en cfo/coo Rogier Wijnhoven gevonden.

In een persbericht laat Sissy-Boy weten dat het afscheid gaat nemen van ceo Victor van Nieuwenhuizen en cfo/coo Rogier Wijnhoven. Aankomend voorjaar zullen zij vertrekken. De leiding van het bedrijf komt voorlopig in handen van Jop Pollmann.Zowel Van Nieuwenhuizen als Wijnhoven zijn in dienst gekomen nadat de investeringsmaatschappij Varova in mei 2012 de meerderheid van de aandelen in Sissy-Boy overnam van de erven van de oorspronkelijke oprichter.

Nieuwe directeur

Jop Pollman wordt voorlopig de nieuwe directeur, aldus het persbericht. Pollman werd in september 2017 aangesteld als algemeen directeur bij de Brand Retail Group (voorheen Varova Fashion Holding) . Daarvoor was hij ceo bij North Sails Apparel, maar ook bij Gsus; het onderdeel van Varova Fashion Holding dat nu afgestoten gaat worden. Want inmiddels heeft de Amsterdamse investeerder Standard Investment de gehele portefeuille van Varova overgenomen met onder andere Sissy-Boy, Open32 en Tumble ’n Dry als belangrijkste modebedrijven.

‘Innovatieve lifestyleformule’

Victor van Nieuwenhuizen over zijn vertrek: “Ik ben trots dat ik in deze snel veranderende markt het prachtige merk Sissy-Boy met een groep fantastische mensen heb mogen vormgeven en uitbouwen tot waar het nu staat; een innovatieve lifestyleformule met een grote relevantie in het winkellandschap en internationale allure.”

“De persoonlijke beslissing te vertrekken was geen gemakkelijke, maar na ruim vijf jaar is de tijd aangebroken verder te gaan. Ik zal het merk en vooral de mensen enorm gaan missen. Gelukkig blijf ik als fan van het merk levenslang ambassadeur.”

‘Turbulente periode’

Rogier Wijnhoven zegt over zijn besluit: “Sinds mijn start in 2012, heb ik me met veel energie en enthousiasme ingezet om de turnaround en revitalisatie van Sissy-Boy mede vorm te geven. Een turbulente periode waarin belangrijke stappen zijn gezet die het fundament en de merkwaarde van Sissy-Boy hebben versterkt. Ik heb persoonlijk het besluit genomen om weg te gaan. Dit was een moeilijke afweging omdat Sissy-Boy een prachtige organisatie is met geweldige collega’s, maar ik ben na 5 jaar toe aan een nieuwe uitdaging.”

Beide directieleden blijven als aandeelhouder verbonden aan het bedrijf.