TOP

Sissy-Boy opent vernieuwde winkel en maakt toekomstplannen bekend

Een vernieuwde nieuwe winkel in Den Bosch, een terugkeer van de horeca in de retailformule, een eigen wijnmerk en de terugkeer van de Sissy-Boy kerstmarkt onder de naam Maison de Noël. Een greep uit de ontwikkelingen bij Sissy-Boy, dat in april 2019 overgenomen werd door schoenenbedrijf Termeer Groep, het moederbedrijf van Sacha en Manfield.

Foto: archiefbeeld Sissy-Boy Gent

Op 28 november gaan de deuren open van de vernieuwde Sissy-Boy-winkel in Den Bosch. Het wordt de eerste opening onder de vlag van de Termeer Groep, dat de retailformule in april van dit jaar overnam na het faillissement van Sissy-Boy. Het lifestylemerk Sissy-Boy was daarmee het eerste niet-schoenenmerk in de portefeuille van de Termeer Groep, dat tevens eigenaar is van Sacha en Manfield.

De Sissy-Boy-winkel in Den Bosch deed al dienst als een retaillocatie, maar is nu in een nieuw en verbeterd jasje gestoken. Dat meldt de Termeer Groep in een persbericht. “Alle elementen van het merk zijn bijzonder sterk en blijven in de kern onveranderd. Wel zullen er dingen worden toegevoegd en aangescherpt.” De gehele collectie is terug te vinden in Den Bosch – Mode, Homeland en Kids. Daarnaast maakt de Sissy-Boy Daily een comeback, het horecaconcept van de keten. Sissy-Boy lanceert met de opening van Den Bosch ook haar eigen wijn.

Standplaats Tilburg

De grootste veranderingen hebben achter de schermen plaatsgevonden. Alle staffuncties zoals marketing, HR en sales, zijn overgegaan naar de bestaande structuur van de Termeer Groep, en hebben hun standplaats in Tilburg gekregen. De afdelingen design en inkoop, specifiek voor Sissy-Boy, hebben een field-office in Amsterdam. Ook wordt er gewerkt aan een nieuw magazijn in Tilburg en zal de webshop in het voorjaar van 2020 ‘volledig worden vernieuwd’. Verder wil de Termeer Groep komend jaar de internationale potentie van de retailformule Sissy-Boy onderzoeken.

Kerstmarkt

Verder komt er in het weekend van 7 en 8 december een kerst pop-upshop in het West-Indisch Huis in Amsterdam. “Kerst en Sissy-Boy zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor je boom, cadeaus, tafel of outfit is Sissy-Boy de place to be. Dat onderstrepen we dit jaar extra met Sissy-Boy’s Maison de Noël. Het West-Indisch huis in Amsterdam wordt omgetoverd tot de ultieme kerstbeleving. Van workshops boom decorereren tot warme glühwein op het binnenplein: alle ingrediënten zijn er voor een onvergetelijke kerst.”