TOP

Faillissement over Sissy-Boy uitgesproken

De rechter heeft het faillissement uitgesproken over Sissy-Boy. Op 1 april vroeg de modeketen van Brand Retail Group al uitstel van betaling aan.

Sissy-Boy is definitief failliet verklaard. De directie van Sissy-Boy had eerder surseance van betaling aangevraagd voor het in 1982 opgerichte Nederlandse mode- en lifestylemerk. De Brand Retail Group, sinds november 2017 eigenaar van Sissy-Boy, onderzocht, samen met het management, of er een mogelijkheid voor een eventuele doorstart was, maar dat is tot op heden niet gelukt.

De Brand Retail Group (BRG), een voortzetting van de Varova Fashion Group, heeft het afgelopen jaar in nauwe samenwerking met het management van Sissy-Boy getracht om het bedrijf weer gezond te maken. Hiertoe is onder meer gesneden in de overhead, is de collectie aangescherpt en zijn investeringen gedaan in de winkels en in de online-activiteiten van Sissy-Boy. De tegenvallende verkopen eind 2018 hebben de onderneming echter ernstig onder druk gezet, waarna werd besloten om te zoeken naar een koper die bereid zou zijn om significant in Sissy-Boy te investeren.

BRG heeft de afgelopen periode met verschillende partijen gesproken, hetgeen heeft geleid tot vergevorderde gesprekken met een Nederlands familiebedrijf dat actief is in dezelfde sector. Nadat deze partij zich onverwacht terugtrok was de directie van Sissy-Boy genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen.

Wat er met de ongeveer 45 winkels in de Benelux en de webshop van Sissy-Boy gebeurt, is niet bekend.

Over Sissy-Boy

Het Nederlandse Sissy-Boy is in 1982 opgericht en is bekend om haar collectie kleding en woonaccessoires. Het bedrijf heeft ongeveer 45 eigen winkels in de Benelux en verkoopt haar collectie tevens via een eigen webshop. Er werken ruim 600 mensen bij Sissy-Boy (circa 375 FTE); de omzet was afgelopen jaar EUR 60 miljoen.

Over Brand Retail Group

Brand Retail Group (BRG) heeft eind 2017 met steun van investeringsmaatschappij Standard Investment en van een mode-investeerder de modemerken van de Varova Fashion Group overgenomen. BRG had naast Sissy-Boy de merken Gsus, Ontour, Open32, Kings of Indigo en Tumble ’n Dry in haar portefeuille; het merendeel van deze merken is de afgelopen twee jaar afgestoten. BRG is naast Sissy-Boy nog eigenaar van de retailketen Open32.