TOP

Winkelpanden A1-locaties te koop

Vastgoedman Ronny Rosenbaum staat op het punt zijn vastgoed te verkopen aan Nederlandse en Duitse beleggers.

Het wordt “de transactie van de eeuw” genoemd en het gaat volgens De Fiancieele Telegraaf om meer dan 2 miljard euro. De winkelbelegger Ronny Rosenbaum beheert voornamelijk winkelpanden op A1 locaties door heel het land en is nu van plan die te verkopen. Hij is onder andere eigenaar van panden aan de Kalverstraat en de PC Hoofstraat. Daarnaast beschikt Rosenbaum over panden in Enschede, Tilburg en verschillende Duitse steden.

De Quote-500 man zou na de deal zomaar een miljardair kunnen worden. Zijn laatste notering in de Quote-500 was voor een vermogen van 450 miljoen euro.

Op slot

Vermogensbeheerder Syntrus Achmea en de Duitse vastgoedbelegger Deka hebben inmiddels een bod uitgebracht. De reden achter de verkoop is dat Rosenbaum geen uitdaging meer ziet in ons land, omdat de markt op slot zit. Ook Duitsland is volgens de winkelbelegger niet interessant meer. Het vastgoed in steden als München en Düsseldorf is volgens hem veel te duur.

Investeren

Wel wil Rosenbaum in andere landen investeren: “Portugal bijvoorbeeld, en dan alleen Lissabon, maar ook de VS”, zei hij tegen Quote. “Ik wil ook mijn privaat vermogen gaan vergroten. Maar voorlopig heb ik dat geld nog niet, dus voorlopig verandert er nog helemaal niks.”

Naast vastgoed is Rosenbaum ook nog steeds actief in de modebranche. Zo is hij al jaren mede-eigenaar van modeketen The Sting en sinds 2013 heeft hij ook de keten Costes aan zijn portefeuille toegevoegd.