TOP

Winkelier wil strengere aanpak van geweld tegen personeel

De detaillist vindt het belangrijk dat de overheid geweld tegen winkeliers en personeel harder gaat aanpakken. Dit blijkt uit de poll van Textilia.

De poll is naar aanleiding van de verschillende speerpunten van Detailhandel Nederland om politiek en winkeliers te laten samenwerken. De overkoepelende organisatie wil namelijk dat politieke partijen rekening houden met de wensen van de ondernemers. Om dit onder de aandacht te brengen lanceerde Detailhandel Nederland (DN) vorige maand zes speerpunten. Wij vroegen aan bezoekers van onze website welke punten zij het belangrijkst vinden.

Strengere straffen
Strengere straffen scoorde het hoogst. Van de 100 stemmers vindt 30% dat geweld tegen winkeliers en personeel harder aangepakt moet worden. Als tweede punt vindt 19% van de stemmers dat er een betere huurbescherming moet komen voor winkeliers bij de renovatie van een pand. Nu kunnen winkeliers nog vrij gemakkelijk uit een pand gezet worden, maar DN wil dat de huurder beter beschermd wordt.

 

Koopzondagen
Ook vinden veel stemmers (15%) het speerpunt goed dat koopzondagen lokaal besloten worden. Ook mogen de 1 en 2 eurocenten wel verdwijnen, vindt 11% van de stemmers. Andere speerpunten van DN zijn dat de regeling ‘kleine baantjes’ permanent moet worden (6% stemde voor) en dat het consumentenrecht volledig geharmoniseerd moet worden (2% stemde voor dit punt).

Niet bemoeien
Toch vindt niet iedere deelnemer van de poll het een goed plan als de overheid met winkeliers gaat samenwerken. 16% vindt dat de politiek zich helemaal niet met de winkelier moet bemoeien en kon zich niet in de speerpunten van DN vinden.