TOP

We lanceert recycleprogramma met Leger des Heils


Modeketen We lanceert een internationaal recycleprogramma in samenwerking met Reshare: het inzamelingsproject van het Leger des Heils.

Vanaf deze week kunnen consumenten We kleding die ze niet meer willen dragen inleveren bij een van de filialen van de modeketen. Met deze mogelijkheid om kleding een tweede leven te geven wil We de circulaire fashion industrie stimuleren. Daarnaast draagt het recycleprogramma bij aan de financiering van het hulpaanbod van het Leger des Heils.

Reshare maakt deel uit van We’s duurzaamheidsmissie We Care. De doelstellingen van deze missie houden onder andere in dat We in 2021alleen nog duurzaam katoen wil gebruiken voor de collecties, restafval wil reduceren en alleen nog gebruik wil maken van diervriendelijke materialen. Sinds 2007 werkt de keten al samen met Sam’s Kledingactie voor het recyclen en laten verwerken van productafval, waardoor inmiddels 98 procent van hun restafval wordt hergebruikt.

Joris Aperghis, CEO van We Fashion Europe, zegt hierover in een persbericht: “Ons uiteindelijke doel is mode verduurzamen door met stakeholders de juiste balans te vinden tussen mens, milieu en economisch belang. We draagt haar verantwoordelijkheid en wij vinden dat iedereen erop moet kunnen vertrouwen dat wij producten maken met respect voor mens en milieu. Nu en in de toekomst.”