TOP
shutterstock_166964111

Waarborgfonds voor ondernemers met coronaschuld

Demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) presenteert een fonds dat ondernemers die met een coronaschuld blijven zitten kan helpen uit de rode cijfers te komen.

“Ik denk dat bij veel ondernemers het zwaard van Damocles erboven hangt”, aldus staatssecretaris Dennis Wiersma in De Telegraaf, daarbij verwijzend naar de uitgestelde belastingen die nog moeten worden afgelost en het stoppen van de steun per oktober. Om ondernemers te helpen, heeft het kabinet een waarborgfonds voor schulden opgezet. Gemeentes kunnen daar aanspraak op maken als zij ondernemers een saneringskrediet aanbieden. Alle schulden worden dan overgenomen door de gemeente en de ondernemer heeft nog maar één partij met wie hij de schuld moet afhandelen. Het middel bestaat al langer, maar wordt weinig gebruikt omdat gemeentes huiverig zijn voor de risico’s. Daarom investeert de overheid 30 miljoen euro in dit fonds voor gemeentes. Het fonds gaat naar verwachting dit najaar van start.

In een achtergrondverhaal in Textilia belichten we afgelopen zomer al het probleem van de coronaschulden waar veel ondernemers mee blijven zitten.

Credit beeld: Shutterstock