TOP

Timberland denkt aan het milieu

Petflessen en autobanden krijgen een tweede leven in de Earthkeepers producten van Timberland. Het milieubewuste outdoormerk presenteert binnen deze lijn nu de Mountain Athletic Route Racer, een groene schoen voor hardlopers.

Timberland houdt van buitensporten, maar realiseert zich tegelijkertijd dat de producten die het maakt het milieu vervuilen. Met de Earthkeepers collectie wil het merk niet alleen onderdeel zijn van het probleem, maar ook van de oplossing. Het streeft ernaar functionele producten te ontwikkelen die zo min mogelijk impact hebben op het milieu.

 

Green Rubber

De groene Earthkeepers collectie is nu uitgebreid met de Mountain Athletic Route Racer. Voor de zolen van deze outdoor schoen is gebruik gemaakt van Green Rubber, een materiaal dat voor ten minste 85 procent bestaat uit gerecyclede autobanden. Oude PET-flessen zijn verwerkt in onder meer de uppers, de voering en de veters.

De groene snufjes zijn wat Timberland betreft niet ten koste gegaan van de functionaliteit. De Mountain Athletic Route Racer biedt stabiliteit en is bij uitstek geschikt voor outdoor hardlopers. De inkepingen aan de onderkant van de zool staan ver uit elkaar zodat de kans op uitglijden kleiner wordt.