TOP

Sociaal Fonds Mode en Sport stopt scholingssubsidie

De scholingssubsidie die Branche Bureau Mode uitvoert, stopt per 1 januari 2014. Sociaal Fonds Mode- en Sportdetailhandel heeft te weinig inkomsten om de subsidie voort te kunnen zetten door veranderingen in de retail.

Zo’n 12.000 mode- en sportbedrijven die in aanmerking komen voor de 50% subsidie op scholingskosten, zitten vanaf 14 januari 2014 zonder. Dat laat Branche Bureau Mode weten in een persbericht. Het Sociaal Fonds Mode- en Sportdetailhandel heeft te weinig inkomsten om de scholingskosten voor de bedrijven te betalen. Het bestuur van het fonds, dat bestaat uit afgevaardigden van CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en Inretail, heeft hierdoor besloten de subsidiering op te zeggen. Zij proberen een andere manier te vinden om bedrijven alsnog te steunen in het betalen van een opleiding.

Regeling
De bedrijven die gebruik maken van de scholingssubsidie, dragen jaarlijks een premie af aan het Sociaal Fonds Mode- en Sportdetailhandel. Hierdoor kunnen zij bij Branche Bureau Mode 50% van de scholingskosten terugvragen. Vanaf 1 januari 2014 neemt Branche Bureau Mode geen aanvragen meer aan. Dat betekent dat voor die tijd meer dan 80% van de opleiding afgerond moet zijn, anders krijgt het bedrijf geen subsidie.