TOP

Branche Bureau Mode stopt ermee

Stichting Branche Bureau Mode (BBM) wordt op 31 december 2014 opgeheven.

Op 31 december 2014 stopt Branche Bureau Mode. De stichting voerde projecten uit voor de professionalisering en ontwikkeling van mensen die werkzaam zijn in de mode- en sportretailbranche. Daarnaast regelde de stichting de scholingssubsidieregeling voor dezelfde branches. Alle activiteiten werden gefinancierd door Sociaal Fonds Fashion en Sport Inretail.

Besluit

Het besluit is genomen door de sociale partners (vakbonden CNV Dienstenbond, FNV Bondgenoten en werkgeversorganisatie Inretail) van BBM.

Vragen

Op 18 december 2014 sluit het bureau van BBM zijn deuren. Vanaf 5 januari 2015 kunnen mensen die vragen hebben over opleiding en ontwikkeling in de mode- en sportretailbranche terecht bij Dorien Krassenberg, zij is beleidsadviseur onderwijs bij Inretail.

Projecten

BBM voerde jaarlijks projecten uit rondom personeelsadvies, het nieuwe verkopen, veilig en gezond werken en de samenwerking tussen scholen en bedrijven. Ook informeerde BBM de branche over opleidingen. De projecten van de stichting hadden professionalisering, verhoging van deskundigheid en vakmanschap en betere verhoudingen tussen werkgevers en werknemers tot doel.