TOP

Takko wisselt van eigenaar, Samsøe Samsøe-store in Leidsestraat failliet en dit is Lacoste x Netflix

Obligatiehouders hebben in ruil voor schuldenvermindering een meerderheidsbelang in de Duitse modediscounter Takko Fashion verworven. Verder: de Samsøe Samsøe-store aan de Leidsestraat in Amsterdam is failliet, Cast kondigt de zomerdata van Preview aan en Netflix lanceert een collectie met Lacoste. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 12 april.

Beeld: Lacoste x Netflix

Obligatiehouders verwerven meerderheidsbelang in Takko Fashion

Takko Fashion heeft overeenstemming bereikt over een nieuwe financiële structuur. Dat meldt de Duitse modediscounter in een persbericht. In ruil voor een schuldenvermindering van €250 miljoen krijgen de obligatiehouders een meerderheidsbelang in het bedrijf, dat eerder grotendeels in handen van private equity-groep Apax Partners was. Ook zijn er afspraken gemaakt over een verlenging van de looptijd van de schulden tot 2026.

CEO Tjeerd Jegen is verheugd over de uitkomst. “Met de verbeterde schuldpositie en nieuwe kapitaalstructuur kunnen we weer investeren in de toekomst”, stelt hij. Net als veel andere bedrijven kwam Takko Fashion tijdens corona in de problemen. De keten kon geen aanspraak maken op overheidssteun omdat de omzet meer dan €750 miljoen bedroeg. Uiteindelijk ontving het bedrijf na overleg met banken en investeerders een overbruggingskrediet van €54 miljoen.

Faillissement voor Samsøe Samsøe-store in Leidsestraat

Samsøe & Samsøe Leidsestraat B.V. te Amsterdam is op dinsdag 11 april failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Dat bevestigt curator Marleen Jonckers telefonisch aan Textilia. Het gaat om de vestiging van Samsøe Samsøe aan de Amsterdamse Leidsestraat. De twee andere winkels van het Deense modemerk in onze hoofdstad, in de Utrechtsestraat en de Wolvenstraat, vallen buiten het faillissement. Het filiaal aan de Leidsestraat was volgens Jonckers al voor de uitspraak gesloten. De bv heeft op dit moment geen medewerkers in dienst.

De curator kan nog niet zeggen wat er voorafging aan het faillissement. “Daarvoor is het te vroeg. Onze eerste focus ligt nu op het onderzoeken van een mogelijke doorstart en de verkoop van de activa.” De timing van de opening heeft mogelijk een rol gespeeld. De winkel aan de Leidsestraat opende in het najaar van 2021 de deuren. Niet lang daarna ging Nederland opnieuw in een strenge lockdown. Samsøe & Samsøe Benelux was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor een reactie.

Lacoste & Chill: Netflix lanceert collectie met Lacoste

Fan van Bridgerton, Stranger Things of Sex Education? Netflix werkt samen met Lacoste voor een kledingcollectie, waarin deze en vijf andere successeries van het streamingplatform centraal staan. Ook Casa de Papel, Elite, Lupin, Shadow & Bone en The Witcher komen op items als polo’s, sweatshirts en trainingspakken terug onder de noemer ‘Lacoste & Chill’.

De bekende Lacoste-krokodil is op elk kledingstuk te zien, in de stijl van de personages uit de series. Voor Stranger Things zien we ‘m als Demogorgon, voor Bridgerton draagt-ie een oversized pruik. Ook de campagnebeelden zijn in de sfeer van de series geschoten. De collectie is verkrijgbaar in geselecteerde Lacoste-winkels, lacoste.com en netflix.shop (tekst gaat verder onder foto’s).

Cast kondigt zomerdata Preview Women & Men aan

Voor in de agenda: Cast heeft de zomerdata van de Preview-modebeurzen bekendgemaakt. Preview Women vindt plaats op maandag 3 juli en Preview Men op maandag 10 juli, in het inkoopcentrum in Nieuwegein. Net als vorige keren valt de mannenmodebeurs samen met Modefabriek. Preview Men beleeft komend seizoen alweer de vijfde editie. De vrouwenmode-variant wordt na een succesvolle introductie voor de tweede keer georganiseerd. De focus ligt op casual-, streetwear- en boetiekmerken.

Basketbalschoenen Michael Jordan leveren ‘recordbedrag’ op

De basketbalschoenen die Michael Jordan in 1998 droeg tijdens de NBA-finale tegen Utah Jazz gaan volgens veilinghuis Sotheby’s de boeken in als duurste sportschoenen ooit. Dat meldt Nu.nl. De sneakers brachten afgelopen dinsdag $2,2 miljoen (€2 miljoen) op bij een veiling. Het gaat om een paar zwart-rode Nike Air Jordan 13’s met daarop de handtekening van de voormalige topsporter, die door velen wordt beschouwd als de beste basketballer ooit.