TOP

Faillissement voor Samsøe Samsøe-store in Leidsestraat

De winkel van Samsøe Samsøe aan de Leidsestraat in Amsterdam is afgelopen dinsdag failliet verklaard. De twee andere winkels van het Deense modemerk in onze hoofdstad vallen buiten het faillissement.

Beeld: Samsøe Samsøe Leidsestraat/Kubilay Altintas

Samsøe & Samsøe Leidsestraat B.V. te Amsterdam is op dinsdag 11 april failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Dat bevestigt curator Marleen Jonckers telefonisch aan Textilia. Het gaat enkel om de vestiging van Samsøe Samsøe aan de Amsterdamse Leidsestraat; de twee andere winkels van het Deense modemerk in onze hoofdstad, in de Utrechtsestraat en de Wolvenstraat, vallen buiten het faillissement. Het filiaal aan de Leidsestraat was volgens Jonckers al voor de uitspraak gesloten. De bv heeft op dit moment geen medewerkers in dienst.

Ongelukkige timing

De curator kan nog niet zeggen wat er voorafging aan het faillissement. “Daarvoor is het nog te vroeg. Onze eerste focus ligt op het onderzoeken van een mogelijke doorstart en de verkoop van de activa.” De timing van de opening heeft mogelijk een rol gespeeld. De winkel aan de Leidsestraat opende in het najaar van 2021 de deuren. Niet lang daarna ging Nederland opnieuw in een strenge lockdown. Samsøe & Samsøe Benelux was op het moment van schrijven niet bereikbaar voor een reactie.