TOP

Zo mikt Denim Sports Bar ongedwongen, maar doordacht op mode- en sportliefhebbers

Afgelopen week vierde Denim Sports Bar in Eersel het tweejarig bestaan. Het was een periode vol pieken en dalen, spanning en risico’s, maar tegelijkertijd bood het uitdagingen die de jonge ondernemers in deze branche zoeken. Mede-oprichter Rick Dierckx: “We mogen nu echt alles zelf doen en beslissen.”

Foto: Denim Sports Bar, Rick Dierckx

“Het was als een achtbaan; een zaak openen middenin de pandemie”, blikt Rick Dierckx, mede-oprichter van Denim Sports Bar in het Noord-Brabantse Eersel, terug. Na de lockdown, in het voorjaar van 2021, gaan de deuren voor het eerst open. Met als extra hindernis dat klanten alleen op afspraak mogen winkelen. “Veel familieleden, vrienden en bekenden hebben ons met hun support de eerste tijd door geholpen. Normaal gezien heeft het starten van een nieuwe winkel al tijd nodig, bij ons was er sprake van extra druk.” 

Stijgende lijn

Maar, vertelt Dierckx optimistisch: het voordeel van in een moeilijke tijd beginnen, is dat alles alleen maar beter kan worden. “We hebben het afgelopen jaar uiteindelijk supergoed afgesloten. We zien een stijgende lijn in onze resultaten en we zien klanten terugkomen, dus dat zijn goede tekenen. Ook nu de eerste echte zonnestralen doorkomen, zien we dit terug in onze verkoop. Dit soort geluksmomenten zijn een fijne bevestiging van dat we goed bezig zijn.” 

Creatief ondernemen

Ondanks de hobbelige start blijven zeker niet alleen de tegenslagen hangen. “Remo (Louwers, zakenpartner, red.) en ik hebben er veel van geleerd. In ieder geval om creatief te ondernemen.” Zo merken de ondernemers dat het organiseren van originele events veel mensen naar de winkel trekt. Een aantal keren per jaar organiseren ze samen met collega-retailers uit Eersel een thematische koopzondag met onder meer hapjes en drankjes. “Dit heeft in onze plaats veel meer effect dan elke zondag open zijn. Op deze manier blijft het speciaal voor bezoekers en voor de retailers.” Verder bedenken Louwers en Dierckx een overzichtelijk concept op basis van stijlen, om een beeldende indruk te geven van het assortiment. Van clean Scandinavisch, denim en fashion tot relaxt en festival.”

Inzicht en invulling

Dierckx: “Iedereen kan wel merknamen noemen, maar op deze manier geven we meer inzicht en invulling aan ons aanbod. Drykorn en minimum bieden bijvoorbeeld wat cleanere looks die geschikt zijn voor een feestelijke gelegenheid, terwijl Edwin, Anerkjendt en Woodbird meer richting fashion en festival gaan. Maar eigenlijk sluiten alle merken mooi op elkaar aan en zijn er diverse combinaties mogelijk.” Denim Sports Bar mixt bekende merken als G-Star Raw, Butcher of Blue, Gabba en Nudie Jeans met labels als Nicce, Forét en Woodbird.

Droom

Met de opening van de Denim Sports Bar is een droom van Dierckx en Louwers uitgekomen. Het duo leert elkaar enkele jaren geleden kennen bij Only for Men en The Bakery in Reusel, waar ze beide jarenlang werkzaam zijn. Uiteindelijk openen de ondernemers in 2021 Denim Sports Bar. Hierbij krijgen ze ondersteuning van Karin Spooren, eigenaar van vrouwenmodezaak Level in Eersel én schoonmoeder van Dierckx. “Ik heb het met haar vaak gehad over het starten van een eigen winkel. Dit idee hebben we verder uitgewerkt. Karin heeft dit mede mogelijk gemaakt, maar Remo en ik krijgen totale vrijheid in onze keuzes. We mogen nu echt alles zelf doen en beslissen. Precies de uitdaging waar we naar op zoek waren.” 

Relaxt en ongedwongen

De Denim Sports Bar biedt precies wat de naam al aangeeft: veel jeans – duidelijk gepresenteerd op pasvorm en wassing – en sportieve attributen als een poolbar, stadionstoelen en een televisie met sportwedstrijden. “Klanten kijken toch even naar een wedstrijd die opstaat en vaak genoeg doen ze eerst rustig een drankje voordat ze gaan winkelen. Dit is volgens ons precies de sfeer waarin mannen willen winkelen: relaxt en ongedwongen. En daarbij voorzien Remo en ik ze van eerlijk en doordacht advies. Dit wordt zeker gewaardeerd, want op de langere termijn komt men steeds weer terug.”