TOP

Reactie Gilsing Herenmode op bezoek mysteryshopper *

In december 2014 kreeg Gilsing Herenmode in Didam namens Textilia bezoek van een onafhankelijke mystery shopper. Wat is de reactie van de eigenaar op de bevindingen? "Goede service is juist ons stokpaardje"

Eigenaar Frank Hageman van Gilsing Herenmode reageert in eerste instantie verbaasd op het bericht over de mystery shopper. “Wanneer is die dan langs geweest? Was ik er zelf ook?” Dat zullen we nooit weten, want de insteek van de rubriek is juist om het bezoek onaangekondigd en anoniem te houden.

Foutjes

Na het lezen van de bevindingen heeft Hageman gemengde gevoelens. “Het is fijn dat onze etalage, het concept en het assortiment zo goed zijn beoordeeld,” zegt hij. “We hebben dit jaar een grootschalige verbouwing gehad en daar zijn we zelf ook erg tevreden over.” Over het assortiment, dat met een 9 wordt beoordeeld, heeft Hageman wel een paar kleine opmerkingen. “Sommige merknamen zijn niet goed geschreven (Le Dub in plaats van ledûb, red.) en van een merk als Humberto verkopen we eigenlijk alleen een paar schoenen. Dus dat klopt niet helemaal.”

Belang service

Over de magere beoordeling van de service (een 6) is Hageman het minst te spreken. “Dat verbaast me echt, want service is juist ons stokpaardje. We besteden veel aandacht aan onze klanten en dat zullen ze ook beamen.” Een mogelijke verklaring is volgens Hageman de drukke periode waarin de mystery shopper langskwam. “Als het op een zaterdag voor de feestdagen was, kan het heel druk zijn geweest. Als iemand dan niet duidelijk zijn wensen uitspreekt, zou het kunnen dat een medewerker iemand anders gaat helpen, die wel concrete hulp vraagt.”

Opbouwende kritiek

Dat de visual merchandising met een 5 is beoordeeld, daar kan Hageman dan wel weer inkomen. “Het was waarschijnlijk in de sale-periode en dan ziet de winkel er nooit op zijn best uit. Maar zelfs dan geef ik toe dat we qua visual merchandising nog wel wat slagen te maken hebben. Ik zie het dan ook als opbouwende kritiek, er is op dat gebied zeker nog wel wat werk aan de winkel!”

Gilsing Herenmode werd op vijf punten beoordeeld door Mysteryplus. Het volledige verslag van het mysterybezoek aan lees je in Textilia #3, die op vrijdag 23 januari 2015 is verschenen.

Textilia ook thuis ontvangen? Klik dan hier voor een abonnement.