TOP

Dit is de reactie van 247 Premium Supply Store in Nijmegen op de beoordeling van de mystery shopper


Voor Textilia beoordeelt een onafhankelijke mystery shopper zelfstandige winkels op een aantal vaste punten. 247/Premium Supply Store in Nijmegen kreeg in mei 2019 een bezoek. Wat is de reactie van de retailer op de bevindingen?

247/Premium Supply Store krijgt als eindoordeel een 7.5. Hierbij wordt vooral de vakkundige en doelgerichte service hoog beoordeeld. De streetwearzaak scoort op dit gebied een 8. “We geven elke klant oprechte aandacht. Daarbij maken we geen onderscheid tussen jong en oud, hip of niet hip”, reageert eigenaar Andor van den Boom. “Naar mijn mening kunnen we ons op dit vlak onderscheiden. Zeker van grootwinkelbedrijven. We hebben veel vaste klanten die regelmatig langskomen. Ik denk dat we wel een bepaalde gunfactor hebben opgebouwd in de loop der jaren.”

 

Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid

Van den Boom traint zijn personeel dan ook bewust vanaf het begin op het bieden van goede service. “Dit doe ik door veel zelf met nieuwe medewerkers samen te werken. Ik stuur ze aan en deel tips. Hierdoor maken ze mijn denkwijze snel eigen en bieden ze het hoge serviceniveau dat ik voor ogen heb. Persoonlijke aandacht en vriendelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol. En het gevoel van gelijkwaardigheid, bij ons is geen plaats voor arrogantie. Uiteindelijk gaat het erom dat met deze manieren klanten daadwerkelijk worden geholpen aan een mooi nieuw product.”

 

Omgegooid

Als we Van den Boom bellen om onze bevindingen te bespreken vertelt hij dat hij net naar aanleiding van het verslag de winkel hier en daar heeft omgegooid. “Soms wacht je daar net iets te lang mee.” De mysteryshopper vindt dat de kassa in het midden van de zaak een barrière vormt om achterin de winkel te kijken. “Een vitrinekast met zonnebrillen stond daar ook, maar die heb ik door deze kritiek naar achteren verplaatst. Hierdoor wordt de doorgang ruimer. Het verslag zet me verder aan het denken of de winkel, die eigenlijk uit een skateshop en een sneakerstore bestaat, voldoende duidelijk is voor de gemiddelde klant.”

 

Twee concepten

Zeventien jaar geleden begon de retailer met een skateshop, waarna hij in 2011 een sneakerwinkel opende. Sinds tweeënhalf jaar delen beide concepten onder de naam 247/Premium Supply Store het pand in de Nijmeegse binnenstad. De linkerkant van de zaak wordt ingevuld met skateproducten, de rechterkant met sneakers. “Deze scheiding van segmenten is ooit ontstaan doordat merken graag duidelijke segmentatie zagen. Hierdoor konden we bijvoorbeeld zowel de skate- als de modelijn voeren. Inmiddels kunnen de verschillende collecties van merken gemakkelijker naast elkaar liggen. Voor mij geeft dit stof tot nadenken of ik uiteindelijk toch naar één boetiekconcept wil, in plaats van twee concepten onder één dak.” 

 

Kleding

Over de kritiek van de mysteryshopper dat de kledingcollecties weinig aantrekkingskracht uitstralen zegt Van den Boom: “Het zou misschien inderdaad mooier gepresenteerd kunnen worden, maar de kleding is zeker net zo belangrijk als de sneakers. We zijn hiervoor altijd op zoek naar vernieuwing, bij bekende merken en kleinere labels. Zo zijn we onlangs weer naar de Parijse modeweek afgereisd, voor onder andere de beurs Man/Woman. Ik merk dat mensen vaak gericht op bepaalde merken afkomen, zoals voor het kleurrijke ByParra, dat niet zomaar overal wordt verkocht. Daarnaast blijven de Air Max van Nike en Vans ook een hit. Ik merk aan het aantal winkelbezoeken dat er groeiende aandacht voor street- en sportswear is. Er is ook meer concurrentie, maar als het aanbod te mainstream wordt, is dit juist een drive om meer exclusieve lijnen en items in te kopen.”

 

247/Premium Supply Store is op vijf punten beoordeeld door Mysteryplus. Het volledige verslag van het mysterybezoek lees je in Textilia 8, die op 2 juli verschijnt. 

 

247 premium supply store 2

247 premium supply store

247 premium supply store 3