TOP

Dit is de reactie van Marc Edwards in Haarlem op de beoordeling van de mystery shopper


Voor Textilia beoordeelt een onafhankelijke mystery shopper zelfstandige winkels op een aantal vaste punten. De mystery shopper bezocht in mei mannenmodewinkel Marc Edwards in Haarlem. Wat is de reactie van mede-eigenaar Edward Hidding op de bevindingen?

Marc Edwards bestaat sinds 4,5 jaar en heeft twee winkels: één in Bussum en één in Haarlem. De zaak aan de Grote Houtstraat in Haarlem kreeg op 21 mei 2019 een bezoek van onze mysteryshopper, die twee zevens en twee achten geeft en voor service zelfs een 9.

MarcEdward winkel midden

Tevreden

Het eindoordeel komt op een 8, een mooi rapportcijfer. “Ik ben tevreden met het rapport”, reageert mede-eigenaar Edward Hidding. “Er zijn wat dingen waar ik anders naar kijk, maar bij ons zijn service en assortiment belangrijk, op beide punten scoren we goed. We vinden het belangrijk dat de klant snel wordt verwelkomd, dat hij gezien is en actief geholpen wordt. Dat is opgepikt door de mystery shopper.”

MarcEdwards voorzijde winkel

Stickers

Toch kan de modeondernemer zich niet in alles vinden, vertelt hij. “Het rapport vermeldt dat er tegenover onze zaak twee panden leeg staan, waardoor dit stukje straat helaas tijdelijk niet zo aantrekkelijk is. Wij benutten dat echter door op de ramen van die panden stickers te plakken waarop we reclame maken voor onze maatservice. Zo zorgen we ervoor dat die leegstand niet zichtbaar is.”

MarcEdwards Etalage Smart Casual Blauw

Spannender

Voor de etalage krijgt de modezaak een 7. In de beoordeling staat dat de etalages duidelijk zichtbaar zijn voor passanten dankzij goede verlichting, maar dat het enige minpuntje is dat de outfits aan de saaie kant zijn. De mannequins hadden iets spannendere combinaties aan kunnen hebben. “Het kan zijn dat het iets minder aantrekkingskracht heeft, maar dat is persoonlijk”, reageert Hidding. “We kijken elke week naar de verkochte artikelen en kleuren en daar passen we etalage op aan. Als we veel blauw hebben verkocht, dan halen we blauw uit de etalage en doen we er andere kleuren in om de verkoop daarvan aan te jagen.”

‘Volle winkels’

Een van de tips die de mysteryshopper geeft, is minder massale presentaties maken van de geklede producten. “Daar ben ik het niet mee eens. Ik hou van volle winkels, er moet zichtbaar genoeg aanbod zijn.”

MarcEdwards pakken afdeling

Solide

In het eindoordeel schrijft de mysteryshopper dat Marc Edwards een solide mannenmodewinkel is, waar het prettig vertoeven is. En : ‘Op deze locatie in het winkelhart van Haarlem, omgeven door filialen van Miss Etam, vanHaren, Perry Sport en Hunkemöller, verwacht je misschien een winkel met een goedkoper assortiment. Marc Edwards laat zich hiertoe niet verleiden. Hier vind je merken in het midden hoogsegment, waaruit een gerichte selectie is gemaakt die een brede doelgroep aanspreekt.’

MarcEdwards Denim Afdeling

‘Niet verstopt’

Hidding voegt hieraan toe: “Daar komt bij dat we de enige zelfstandig winkelier zijn met dit merkenpakket mannenmode op deze plek op een A1-locatie in hartje centrum. We zitten niet ergens in een zijstraatje verstopt. Dat compliment krijgen we ook van leveranciers. We zijn zeer tevreden met dit rapport, want we bestaan nu 4,5 jaar en dat is best kort. Als je dan al zulke mooie cijfers krijgt, dan is dat best goed.”

Mannenmodewinkel Marc Edwards in Haarlem is op 5 punten beoordeeld door bureau Mysteryplus. Het volledige verslag van het mysterybezoek lees je in Textilia #9, die op 2 juli 2019 verschijnt.