TOP

Ontslagen bij shirtsspecialist Seidensticker

De Seidensticker Group schrapt 60 banen op het hoofdkantoor in Duitsland. Dat meldt de shirtsspecialist in een persbericht.

De ontslagen houden verband met de tegenvallende resultaten door de coronacrisis. Voor het huidige boekjaar 2020/’21 verwacht het textielbedrijf een omzetdaling van circa 20 procent. Seidensticker krijgt staatsteun, maar ziet zich genoodzaakt de huidige kostenstructuur consequent weer aan te passen. In februari 2019 had het textielbedrijf al aangekondigd 120 banen te schrappen , waarvan 100 op het hoofdkantoor in Bielefeld. En in mei liet het weten afscheid te nemen van Jacques Britt.

‘Hard getroffen’

“Vooral de kledingindustrie wordt getroffen door de gevolgen van de coronacrisis”, zegt Gerd Oliver Seidensticker, managing partner van de Seidensticker Group. “We kunnen momenteel niet inschatten wanneer de markt zal stabiliseren, maar we gaan ervan uit dat het consumentengedrag gedurende minstens een jaar zeer voorzichtig zal zijn.”

Diensten uitbesteden

“Zelfs vóór corona zijn we begonnen met het implementeren van digitale processen op veel gebieden, van het creëren van collecties tot het presenteren ervan in een virtuele showroom. Naast deze maatregelen zullen we ook een deel van onze diensten gedeeltelijk uitbesteden en zo onszelf veel slanker positioneren “, vult ceo van merk Silvia Bentzinger aan.

Concentreren

De Seidensticker Group heeft naar eigen zeggen wereldwijd ongeveer 2.300 medewerkers in dienst. Naast het inkoopkantoor in Hong Kong en de vier eigen productielocaties in Vietnam en Indonesië, wil Seidensticker in de toekomst de locatie in Bielefeld behouden voor het hoofdkantoor. De bedrijvengroep zal zich blijven concentreren op het merk Seidensticker en de private label-activiteiten.

Foto: Seidensticker Group