TOP

Nike stopt met grote wholesaleklanten, faillissement FNG is sociaal bloedbad en Esprit Duitsland kan door

Nike stopt de samenwerking met een aantal grote retailpartners. Verder: Esprit kan zijn activiteiten voortzetten in Duitsland en het faillissement van FNG levert een sociaal bloedblad op. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 27 augustus.

NRC: ‘Faillissement van modebedrijf FNG loopt uit op sociaal bloedbad’

Een kleine maand na het bankroet van FNG, het grootste modebedrijf van België, met in Nederland namen als Miss Etam en Claudia Sträter, tekent de overgebleven chaos zich af. Dat schrijft NRC Handelsblad in een analyse. Honderden werknemers verliezen waarschijnlijk hun baan. Vooralsnog is voor slechts zestig van de bijna vijfhonderd winkels een koper gevonden. Voor 130 winkels lijkt sluiting onvermijdelijk, omdat de nieuwe eigenaar ze niet wilde overnemen. Honderden Belgische werknemers, in totaal had FNG er zo’n 1.400, verliezen hun baan. De toekomst voor de 1.500 Nederlandse werknemers is nog onduidelijk.

Nike laat grote wholesaleklanten vallen

Nike stopt de samenwerking met een aantal grote retailpartners in de Verenigde Staten. Dat meldt RetailDetail. Het sneakermerk versnelt zijn directe verkoopstrategie, waarbij het zoveel mogelijk zelf de consument wil bereiken. Ook in Europa worden mogelijk partners geschrapt. Dat blijkt uit een analistenrapport van Susquehanna Financial Group. Drie jaar geleden maakte Nike al bekend het d2c-pad in te slaan, maar door de coronacrisis wordt dit proces versneld. Online verkoop en eigen winkels hebben de voorkeur. Nike wil nog zo’n 200 kleinere, hoogtechnologische winkels openen in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De beslissing kost 500 mensen op het hoofdkantoor in Oregon hun baan. Nike zegt wel een kleiner aantal strategische partners te willen behouden.

Schuldeisers Esprit willen onderneming voortzetten

Esprit kan zijn activiteiten voortzetten in Duitsland: de schuldeisers van de zes Duitse dochterondernemingen van de insolvente modegroep hebben ingestemd met de voortzetting van de bedrijfsvoering. Biner Bähr, advocaat van Esprit, zegt: “Over het algemeen zijn we op de goede weg en precies op schema.” De afgelopen weken en maanden waren uitdagend voor alle betrokkenen, aldus de Duitse website Location Insider. “Maar we hebben een duidelijk idee hoe Esprit in de toekomst weer winstgevend kan werken.”. Onderdeel van het herstructureringsconcept is dat de helft van de vestigingen in Duitsland moet sluiten, wat betekent dat ongeveer 1200 werknemers hun baan verliezen.

De lederwarenbeurs ILM in Offenbach gaat niet door door coronabesmettingen

De internationale lederwarenbeurs ILM in Offenbach is geannuleerd. Dat meldt de beurs in een persbericht. De stad Offenbach telt momenteel 59 besmettingen per 100.000 inwoners en dat is hoger dan alle andere steden in de deelstaat Hessen. De ILM had zich uitgebreid voorbereid op de beurs en een goed hygiëneprotocol ontwikkeld. Hierdoor werd de beurs destijds goedgekeurd, toen Offenbach nog onder het grensniveau van 35 besmettingen lag. Nu het aantal besmettingen te hoog is, heeft de burgemeester moieten besluiten de beurs te annuleren. “Het is buitengewoon bitter”, zegt Arnd Hinrich Cap, de algemeen directeur van ILM: “Met een situatie van vier weken geleden zou de ILM hebben plaatsgevonden”.

Foto: Pexels.com