TOP

Doek valt voor mannenmodemerk Jacques Britt

Het mannenmodemerk Jacques Britt houdt op te bestaan. Dat meldt de Duitse firma Seidensticker Group waar het merk toe behoort.

De komende herfst-wintercollectie 2020 zal de laatste collectie van Jacques Britt zijn. Die wordt momenteel nog verkocht en uitgeleverd, en ook net nos-programma zal voorlopig doorgaan. De zomerproductie is inmiddels al gestopt, zo schrijf het concern in het persbericht. Het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten van Jacques Britt is volgens het moederbedrijf het gevolg van een ‘weloverwogen economische beslissing’.

De Seidensticker Group wil zich concentreren op het versterken van haar belangrijkste bedrijfsonderdelen, Seidensticker en de private label bedrijf. “We betreuren deze stap, en het was zeker geen gemakkelijke beslissing”, zegt executive partner Frank Seidensticker. “Jacques Britt was immers al meer dan 50 jaar onderdeel van de Seidensticker Group. Uiteindelijk hebben de effecten van het coronavirus het ook onmogelijk gemaakt om de winstgevendheid op peil te houden.” De Seidensticker Group is een familiebedrijf dat is opgericht in 1919 in Bielefeld. Er werken wereldwijd ongeveer 2.400 medewerkers.