TOP

North Sails ontwikkelt samen met studenten ‘jas van de toekomst’

North Sails presenteert tijdens de Italiaanse mannenmodebeurs Pitti Uomo het project 'Sailor, The Next Generation'. Het sportswear-label ontwikkelde samen met modestudenten een unieke jas.

Een geselecteerd aantal studenten van designacedemie IED Barcelona mocht meewerken aan dit project; het ontwikkelen van een futuristische jas. North Sails stelde zes teams samen en gaf elk de opdracht het Sailor jacket van overmorgen te creëren. Ze mochten hun creativiteit op het gebied van design, vorm- en materiaalkeuze de vrije loop geven, zonder de roots en identiteit van North Sails uit het oog te verliezen. De achterliggende gedachte van de samenwerking met deze groep jonge mensen is gebaseerd op de behoefte om een frisse, vooruitstrevende kijk te krijgen op deze must-have uit de collectie van North Sails, ook voor de komende jaren.

Pitti Uomo
North Sails onthult de resultaten van de samenwerking met IED Barcelona op de Pitti Immagine Uomo, die van 15 tot en met 18 juni plaatsvindt. Een ander element dat is ontstaan uit dit initiatief is het ontwerp van de stand, waarbij de focus ligt op de evolutie van het onmiskenbare Sailor jacket. Deze tentoonstelling zal daarna doorreizen naar vakbeurs The Brandery in Barcelona (28 tot en met 30 juni).