TOP

Pitti Uomo nodigt Eli Russell Linnetz (van A$AP Rocky’s quilt) uit als gastontwerper

Eli Russell Linnetz is gastontwerper tijdens de komende editie van Pitti Uomo, van 13 tot en met 16 juni 2023, en presenteert zijn nieuwe zomercollectie op 14 juni in Florence.

Beeld: ERL via Pitti Immagine

De Californische designer is oprichter en creatief directeur van modelabel ERL en presenteert zijn nieuwe zomercollectie tijdens de beurs met een speciale show. Daarnaast werkt hij voor de gelegenheid aan een project dat zijn ‘cross-over visie tussen mode, design en lifestyle verbeeldt’, meldt de beursorganisatie in een aankondiging.

Amerikaanse clichés

“Eli Russel Linnetz combineert commerciële flair met een grenzeloze creativiteit”, stelt Lapo Cianchi, directeur communicatie en special events bij Pitti Immagine. “Hij staat voor een originele, vaak ironische en oneerbiedige herinterpretatie van Amerikaanse clichés. We zijn ervan overtuigd dat zijn aanwezigheid de hele modegemeenschap zal stimuleren.”

Ontwerpers als Thebe Magugu, Glenn Martens, Ann Demeulemeester en Martine Rose gingen Linnetz als gastontwerper voor. De Amerikaan is opgetogen om zich bij de ‘lange lijst van helden’ te voegen. “Om op de schouders van reuzen te staan – de Californische golven zwellen hoog de lucht in en komen neer op Florence.”

A$AP Rocky’s quilt

Linnetz werd geboren in Venice Beach, Californië, en studeerde aan de USC School of Cinematic Arts. Hij heeft een bachelor in Screenwriting & Narrative Design. Met zijn modelabel ERL brengt hij sinds 2020 herinterpretaties op Amerikaanse klassiekers. Linnetz werd bekend bij het grote publiek met de quilt-cape die rapper A$AP Rocky in 2021 naar het MET Gala droeg. Het stuk werd samen met een andere look uit ERL’s toenmalige wintercollectie opgenomen in de expositie ‘In America: a lexicon of fashion’.

Linnetz ontving al verschillende internationale awards voor zijn werk en werkte voor zomer 2023 samen met Kim Jones voor Dior Homme.