TOP

Fendi is special guest op zomereditie Pitti Uomo

Een bijzondere special guest op de volgende editie van Pitti Uomo, van 13 tot en met 16 juni 2023 in Florence. Fendi presenteert tijdens de beurs de mannencollectie voor zomer 2024.

Foto: Andrea Ferrari

Dat doet het Italiaanse luxelabel met een speciale show in de onlangs geopende Fendi Factory, nabij Florence. “Het maakt ons trots om Fendi Factory te kunnen openen voor onze klanten en de pers”, zegt Serge Brunschwig, voorzitter en CEO van Fendi, in een aankondiging. “Het is een speciale plek voor onze ambachtslieden en de lokale gemeenschap, omdat het ons erfgoed en onze creativiteit belichaamt en ‘made in Italy’ voor Italië behoudt.” Ook Antonio De Matteis, president van Pitti Immagine, is ‘bijzonder blij’ met de samenwerking met het Italiaanse luxelabel. “Deze samenwerking bevestigt de internationale uitstraling van het beurs en de kwaliteit van onze speciale events.”

Aftrap van mannenmodeweek

De show van Fendi vormt met de datum op 15 juni ook de aftrap van de mannenmodeweek in Milaan (16 tot en met 19 juni). Daarmee hoopt Camera Nazionale della Moda, een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling en ondersteuning van de Italiaanse mode-industrie, modesteden Florence en Milaan nauwer met elkaar te verbinden. Voorzitter Carlo Capasa stelt: “De keuze van het huis Fendi om zijn mannencollectie in de fabriek in Florence te presenteren, belicht het vakmanschap dat Italiaanse mode uniek in de wereld maakt.” In januari 2024 showt Fendi weer in Milaan.