TOP

Nieuwe modebeurzen in Berlijn

De Berlijnse modebeurzen Bread & Butter en Premium hebben een enorme aantrekkingskracht op andere events, want er komen drie nieuwe events bij in 2012: The Gallery, Show & Order en Panorama.

De nieuwe modebeurs Show&Order vindt van 18-20 januari 2012 (tegelijk met Bread & Butter) plaats in Kraftwerk in Berlijn. De beurs richt zich op hoogwaardige, luxe en exclusieve kleidngmerken voor mannen en vrouwen, die niet eerder op een modebeurs in Berlijn stonden. Denk hierbij aan namen als Missoni, MW by Matthew Williamson en Paul & Joe Sister.

The Gallery

The Gallery Berlin is een nieuw initiatief van Igedo Company, organisator van onder andere CPD. Op de eerste editie vind je ongeveer 80 vrouwenmodecollecties in designermode en het avantgarde-segment. Geen grote namen, maar veel creatieve, internationale collecties. Het is de bedoeling dat dit event elk seizoen terug komt. Er komt overigens ook een The Gallery Düsseldorf volgens hetzelfde concept, vanaf zomer 2012.

Panorama

De organisatie van Premium lanceert samen met Messe Berlin in zomer 2012 een nieuwe beurs onder de naam Panorama in het nieuwe Berlin Expocenter Airport, die gericht zal zijn op merken in het middenhoge segment.

Premium

Deze winter is er op Premium zelf ook een primeur, want de F95 The Fashion Store (de winkel van de beursorganiatie) heeft sinds afgelopen oktober onderdak in Station-Berlin in Kreuzberg, tevens de locatie van de beurs. Het is dan ook de ideale gelegenheid voor een gecombineerd bezoekje aan beurs én winkel. Premium biedt deze winter weer een zeer groot aanbod premiummerken (ruim 900!), zoals de Nederlandse labels Aaiko, Avelon, Blue Blood, Denham en Humanoid, maar ook Bruuns Bazaar, By Malene Birger, Cimarron, Guess by Marciano, Lacoste, Napapijri, Prps, Sessun en Victoria Beckham Denim.

Verder zijn er gelijktijdig in Berlijn ook weer edities van de beurzen Capsule (hoogsegment) en Bright (streetwear).