TOP

Nieuw merk: Zero D. brengt Italiaanse invloeden naar Nederland

Gevestigd in Nederland, maar gemaakt in Italië. Dat is het nieuwe merk Zero D. Het merk is gecreëerd door de Italiaanse schoenontwerper Diego Telesco voor mannen met stijl, die hun dromen durven na te streven.

Met Napels als productielocatie en Toscane als lederleverancier, brengt schoenenontwerper Diego Telesco Italiaanse invloeden naar Nederland. Het nieuwe merk is gevestigd in Nederland, maar de schoenen worden in Italië met de hand gemaakt. Het zijn mannenschoenen met een minimalistisch en tijdloos design, waarbij Telesco over ieder detail heeft nagedacht. De eerste schoen van Zero D. is de Icon, een schoen die te dragen is bij elke gelegenheid: van businessmeetings tot een date in een restaurant.

Koffer vol ervaring

Zero D. is een initiatief van Diego Telesco. De Italiaan is ervaren in de schoenenwereld en vestigde zich in 2013 in Amsterdam met als missie om de Napolitaanse schoen naar Nederland te brengen en van hieruit de Europese markt te bereiken. Hij is sinds 2015 commercieel directeur van het Italiaanse Passi Italy, dat producten als private label importeert voor de Nederlandse markt. In 2018 lanceerde Diego Telesco samen met een compagnon het merk Du00.  Voor Diego Telesco is Zero D. niet alleen een schoenenmerk, maar ook het gevolg van zijn persoonlijke verhaal en passie en gedrevenheid voor het ondernemerschap. “De sleutel tot succes zit hem in het feit dat ondanks alles, niemand mijn dromen en doelen in de weg kan staan. Als de droom groot genoeg is, is alles mogelijk”, aldus Telesco, die zonder investeringsbudget, maar met een koffer vol ervaring, Zero D. op de kaart wist te zetten.

Bouwen en strijden

Tegenslagen, waaronder een compagnon die hem verliet, wisten Telesco niet uit het veld te slaan. “Je moet soms tot een breekpunt komen om jezelf weer op te bouwen en te strijden voor de top”, aldus Telesco. Met Zero D. hoopt Telesco dan ook mannen aan te spreken die zich met zijn stijl én zijn verhaal kunnen identificeren. Kortom, mannen die hun dromen nastreven en, na grote tegenslagen, geloven in het creëren van succes. De eerste collectie van Zero D. bestaat voor uit twee modellen. De Icon Low is te koop vanaf € 229,- en de Icon High vanaf € 259,-

Beeld: Zero D.