TOP

10 jaar Filling Pieces: label viert jubileum met documentaire en nieuwe flagshipstore

Filling Pieces bestaat 10 jaar. Het streetwearlabel viert het jubileum met een speciale documentaire, Bridging the gap, en de opening van een nieuwe flagshipstore in thuisstad Amsterdam.

De Filling Pieces-flagshipstore opent in juli. Met een oppervlakte van 300 vierkante meter wordt het de grootste vestiging van het merk tot nu toe. De nieuwe locatie moet meer worden dan een winkel alleen, laat het label in een persbericht weten: er zullen ook designworkshops en paneldiscussies georganiseerd worden met andere ondernemers, creatieven en modeliefhebbers over onderwerpen als inclusiviteit, mentale gezondheid, muziek, sport en kunst.

Speciale documentaire

Die thema’s komen ook terug in de documentaire die Filling Pieces ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan heeft uitgebracht. Bridging the gap: 10 years of Filling Pieces vertelt het verhaal van oprichter en creatief directeur Guillaume Philibert Chin en de weg die hij heeft afgelegd om zijn label tot een internationaal succes te maken. De film laat ook zien hoe het bedrijf omgaat met de coronacrisis en behandelt kwesties als discriminatie, burn-outs en stress.

Kloof verkleinen

Philibert Chin richtte Filling Pieces in 2009 op. Zijn eerste schoenen verkocht hij vanuit de garage van zijn ouders in Heemskerk. “In die tijd waren mooie en luxe sneakers ontzettend duur. Met het ontwerp van mijn eerste schoen, de Low Top, wilde ik de kloof tussen high-end fashion en streetwear verkleinen en luxe schoenen toegankelijk maken voor iedere groep in de samenleving. Deze missie is altijd het uitgangspunt geweest binnen mijn bedrijf en de keuzes die ik als ondernemer en ontwerper heb gemaakt.” Filling Pieces startte met sneakers en breidde later uit met kleding en accessoires voor mannen en vrouwen. Naast de eigen winkels en webshop is het merk verkrijgbaar bij zowel high-end mode- en schoenenboetieks als streetwearwinkels.

Bridging the gap: 10 years of Filling Pieces is hier te bekijken:

Beeld: Filling Pieces