TOP

Aankondiging: Lidewij Edelkoort over winter 2022-2023

Het halfjaarlijkse trendseminar van Lidewij Edelkoort wordt ook dit seizoen online gehouden. Voor het winterseizoen 2022-2023 keert ze terug naar kunsthelden uit het recente verleden. Er wordt volop geëxperimenteerd met stoffen en styling wordt weer heel belangrijk.

Vanwege de coronapandemie en alle veiligheidsmaatregelen organiseert organisator Appletizer ook dit seizoen geen fysiek event met Lidewij Edelkoort, maar een online seminar op dinsdagochtend 8 juni 2021. Het wordt de derde keer dat trendforecaster Lidewij Edelkoort haar visie op de trends geeft via een webinar. De afgelopen seizoenen gaf ze haar presentaties vanuit Zuid-Afrika en Normandië. Tijdens het webinar op 8 juni vertelt ze alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen aan de hand van haar twee nieuwe boeken: Inspiration (A/W 22-23) en Animism II (Fashion). Aan het einde van het webinar kunnen deelnemers haar live vragen stellen.

Terugkeer van styling

Voor de presentatie Inspiration voor herfst-winter 2022-2023 keren we terug naar de kunsthelden uit ons recente verleden. Geïnspireerd door de essentie van hun creatieve geest, kunnen we net zoveel van hun filosofie leren als van hun esthetiek. Lidewij Edelkoort: “Op de een of andere manier passen deze artiesten allemaal weer goed in onze verwachtingen en bereidheid om de komende jaren te veranderen. Nu zal de vitaliteit van deze rolmodellen een nieuwe toon zetten voor de komende jaren. Daarom zal de mode onrustig zijn, zullen stoffen worden gereviseerd, gekookt, gepompt en gecoat. De stijl zal onafhankelijk zijn, met de grote terugkeer van het belang van styling. We hebben veel te leren van ontwerpers van buitenaf, met innovatieve kleuren, streetwise combinaties en vloeiende praktijken. Daarbij worden alle geslachten, leeftijden en rassen gemengd, met speciale eerbied voor inheemse expressie.”

Kleren worden vrienden

Voor de presentatie Animism: Fashion is het animisme (het geloof dat zielen niet alleen bestaan in mensen en dieren, maar ook in natuurlijke zaken als planten, stenen, bergen en rivieren) de inspiratiebron. Lidewij Edelkoort: “Het resultaat is adembenemend en baanbrekend, waarbij het kopen van kleding wordt verschoven van een daad van consumptie naar een daad van curatie, gericht op doordachte keuzes. Kleren worden als vrienden. Deze items zijn tijdloos en zullen op de lange termijn verstandige investeringen worden. Deze presentatie is onderdeel van een reeks seizoensloze concepten, waarbij kleding losgekoppeld wordt van trends en marketing, maar we op zoek gaan naar een alternatieve, diepere betekenis. Zorg dragen voor de planeet en mensen en hoop geven voor de toekomst. Kleding heeft een eigen identiteit, wat een motivatie kan zijn voor ontwerpers om duidelijke keuzes te maken en een kleine collectie te realiseren. Hoe kleiner en beknopter de collectie, hoe beter de boodschap zal zijn. Geniet van deze nieuwe weg naar creativiteit.”

Inschrijven

Het programma op 8 juni 2021 duurt van 10 tot 13 uur, inclusief korte pauze. Deelnemen aan het seminar kost 295 euro exclusief btw. Dit bedrag is inclusief booklet van Trend Union, dat wordt opgestuurd. Andere deelnemers van hetzelfde bedrijf kunnen zich met korting aanmelden, net als studenten en docenten. Kaarten bestel je via de website van organisator Appletizer. Na registratie en betaling ontvangen de deelnemers een dag van tevoren via de mail een link om het seminar te volgen.

Beeld: Trend Union / Appletizer