TOP

Nederlandse man is best ijdel

De Nederlandse man is ijdel. In een onderzoek van Discovery Channel, onder bijna 3800 mannen, geeft het grootste gedeelte aan er graag goed uit te zien. Vooral verzorging van huid en haar vindt de man belangrijk.

Ondanks de mannelijke ijdelheid, is tweederde van de mannen niet tevreden met zijn uiterlijk. Ze geven aan dat ze graag gespierder of slanker zouden willen zijn. Een ruime meerderheid denkt ook dat vrouwen zich het meest aangetrokken voelen tot hun persoonlijkheid en minder tot hun uiterlijk of geld. Als vrouwen een man wèl op zijn uiterlijk beoordelen, letten ze volgens mannen vooral op verzorging en kleding.

Uit het onderzoek van Discovery Channel blijkt ook dat driekwart van de ondervraagde mannen elke dag een douche of bad neemt. Bijna de helft van de mannen wast dagelijks zijn haar. Iets minder fris: 85 procent van de ondervraagden trekt elke dag een schone boxershort aan. 60 procent draagt ook elke dag schone sokken. Ook vrouwen wisselen niet dagelijks van schoon ondergoed. De ‘gewone’ broek wordt vrijwel door elke man meerdere dagen achter elkaar gedragen. Ook wisselen ze per week meestal tussen twee paar schoenen.

Uit een eerder onderzoek dat Textilia heeft laten uitvoeren door GFK blijkt dat vrouwen niet dagelijks van schone beha wisselen.