TOP

M&S en Haussman krijgen eigen metro-uitgang in Amsterdam

Warenhuizen Haussman en Marks & Spencer krijgen in Amsterdam een ondergrondse verbinding met de Noord/Zuidlijn.

Vanaf station Rokin is het straks mogelijk om warenhuizen Haussman en Marks & Spencer binnen te lopen. Wanneer de Noord/Zuidlijn af is, komt er een tunnel tussen de twee winkels en het station. Het idee is afkomstig van Marks & Spencer, vertelt Mark van Ginkel van projectontwikkelaar Ivy Group op de informatiewebsite van de nieuwe metrolijn: “M&S heeft veel internationale ervaring en in het buitenland komt een directe metro-ingang vaker voor.”

Toegang

“De tunnel wordt in de eerste helft van 2016 gebouwd, maar de doorbraak komt pas na de opening van de Noord/Zuidlijn”, zegt van Ginkel op de website. “Als je in de toekomst uitstapt bij station Rokin is er in de metrohal een toegang naar zowel M&S als Haussmann. Bij M&S komt de foodhall in de kelder en bij Haussmann de cosmetica.”

Openingsdatum

Het filiaal van Marks & Spencer wordt 6000 vierkante meter groot, en is dan de grootste M&S van Nederland. Haussmann wordt een boetiekwarenhuis van 8000 vierkante meter. Eind 2016 is de bouw klaar, vervolgens richten de twee winkels zelf de panden in. Een definitieve openingsdatum is voor beide warenhuizen nog niet bekend.