TOP

Modeshow Dior gaat door, Galliano naar afkickkliniek

De modeshow van Dior is vrijdag gewoon door gegaan, ondanks het ontslag van John Galliano. De hoofdontwerper mocht dinsdag zijn biezen pakken wegens het maken van antisemitische opmerkingen.

Dior kondigde woensdagmiddag aan de show toch zonder John Galliano door te zetten. Over het ontslag van de ontwerper liet het Franse modehuis verder geen woord los. Overigens is het modehuis zelf ook niet vrij van blaam. Zo is er inmiddels een filmpje opgedoken van het nichtje van Christian Dior, Francoise Dior, die zes jaar na zijn dood trouwde (1963) met nazi Colin Jordan. Ze zou gezegd hebben: “Het enige wat ik wil is kleine nazi-kinderen.” Daarnaast zou het modehuis ook de vrouwen van nazi’s hebben gekleed.

Opname
John Galliano zou door bevriende topmodellen Kate Moss en Naomi Campbell zijn aangespoord om zich voor zijn drankprobleem te laten opnemen in een afkickkliniek in Arizona. Het zou vermoedelijk gaan om The Meadows waar ook Donatella Versace behandeld is.

Reacties
De eerste reacties uit de modewereld stromen inmiddels binnen. Giorgio Armani: “Het is duidelijk een moeilijke tijd voor Galliano. Het is niet prettig voor hem dat alles op video is opgenomen zonder dat hij ervan af wist. Nu ligt het op straat.” Lees meer reacties op de site van de Huffingtonpost.

Opvolger
Wie Galliano opvolgt, is nog niet duidelijk. Geruchten gaan wel dat de zusjes Mulleavy van het designerduo Rodarte een grote kans maken. Galliano werd vorige week gearresteerd toen hij racistische opmerkingen maakte tegen een joodse vrouw en haar Aziatische vriend.