TOP

Dit zijn de couture clogs van Birkenstock voor Dior

In de mannenmodecollecties voor winter 2022-2023 speelt comfort nog steeds een grote rol. Dat was nergens zo goed te zien als tijdens de modeshow van Dior Homme in Parijs, waarvoor het luxemerk samenwerkte met Birkenstock.

Foto’s: L’Estrop

Noem het high-end huisschoenen of couture clogs; voor Dior Homme stak schoenenontwerper Thibo Denis twee bekende Birkenstock-modellen in een luxueus nieuw jasje. Het gaat om de Tokio-instapper en de Milano-sandaal, uitgevoerd in suède en vilt, die voor winter 2022-2023 werden voorzien van stootneuzen, rubberen gespen en delicate geborduurde bloemen. Laatstgenoemde detail is een verwijzing naar oprichter Christian Dior, die een groot natuurliefhebber was en graag tuinierde. Al zouden we niet aanraden dat op deze schoenen te doen.

Tot de hoogste moderegionen

Na samenwerkingen met onder meer Rick Owens, Valentino, Proenza Schouler en Jil Sander speelt Birkenstock zich opnieuw in de kijker met een high-end collab. Het van oorsprong Duitse gezondheidsschoenenmerk is inmiddels zelf ook een luxelabel; Birkenstock kwam begin 2021 deels in handen van L Catterton, een investeringsmaatschappij die verbonden is aan Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Het merk presteert op dit moment ‘beter dan ooit’ in zijn bijna 250-jarige geschiedenis. Birkenstock had de wind al voor corona mee en die opmars is sinds de pandemie nog eens extra versneld door de groeiende vraag naar comfortabele (huis)schoenen.