TOP

Birkenstock gaat weer zelf de distributie doen in Nederland

Na bijna veertig jaar komt de samenwerking tussen distributeur Relaxor (Hooijer Footwear Group) en Birkenstock ten einde. Het Duitse sandalenmerk gaat de Nederlandse markt vanaf 1 juli 2023 zelf bedienen.

credit foto: Birkenstock

Vanaf 1 juli 2023 neemt het Duitse Birkenstock de distributie in ons land na bijna 40 jaar weer in eigen hand. Het bedrijf zegt met deze stap ‘de aanwezigheid van het merk en kwaliteit van de distributie te willen verbeteren’, een strategie die voor meerdere focusmarkten wordt gehanteerd. Nederland krijgt een eigen verkooporganisatie en er zijn plannen voor de opening van een showroom in Amsterdam, schrijft Schoenvisie. “We willen ons aanbod beter afstemmen op de snel veranderende lokale markten en eisen”, aldus Nico-Mehdi Bouyakhf, managing director Europe bij Birkenstock, in het persbericht. “Directe distributie geeft ons de kans om de relatie met onze klanten te verdiepen.”

Birkenstock werkte voor de distributie in Nederland sinds 1984 samen met Relaxor, dat onderdeel is van agentuur en importeur Hooijer Footwear Group. Tot 2013 liep een deel van de verkopen ook via het Duitse hoofdkantoor, daarna verwierf Relaxor het alleenrecht.