TOP

Modekleuren zomer 2012: Stylingtips van Christine Boland

Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2012, die abonnees van Textilia hebben ontvangen bij editie 11, horen behalve de heldere 'handleiding' in het blad, ook stylingtips van Textilia's trendwatcher damesmode; Christine Boland.

JONG: Zwart en bijna zwarten bestaan naast krijtwit, lichte grijzen en andere natuurlijke bleke tinten. Nieuw is de groep ‘Golden earth’ (de middelste horizontale rij op de kleurkaart) bestaande uit warme goudgele neutralen en aardetinten tot aan rode bruinen. Goud is ook ‘een kleur’. De onderste horizontale rij accenten bestaan uit heldere, schone kleuren, soms verzadigd, soms alsof er licht doorheen schijnt. Mooi bij wit of juist met zwart of andere donkeren. Ook multicolour voor hoogzomer.

KLASSIEK: De bovenste horizontale rij op de kleurkaart staat voor schone moderne neutralen, die helder en fris onderling gecombineerd worden met af en toe een accent. De middelste horizontale rij staat voor een belangrijke ontwikkeling in naturel: golden earth: aardetinten die neigen naar goud. Nieuw is de combinatie van deze goudgele aardetinten met blauwe accenten en ‘echt’ goud. Fel koraal is een belangrijk accent zowel bij zwart-wit als alleen bij wit.