TOP

Mexx lanceert nieuwe collectie in samenwerking met Anouk Smulders, Christine Boland organiseert Design Language winter 2024-2025, Fashion for Good Museum opent nieuwe pop-up expo

Modelabel Mexx lanceert een nieuwe feestcollectie in samenwerking met Anouk Smulders, Christine Boland organiseert een online Design Language winter 2024-2025 en Fashion for Good Museum opent een nieuwe pop-up expo: ‘News from the future’. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 31 oktober.

Beeld: (Dolkrey) Cosmic Summer – News from the future – Elzo Bonam

Mexx lanceert nieuwe collectie in samenwerking met Anouk Smulders 

Mexx lanceert een nieuwe party collectie in samenwerking met Anouk Smulders. Het belangrijkste uitgangspunt is kleding waar je je lekker in voelt. De verschillende ontwerpen kan je goed combineren en zijn afzonderlijk ook het hele jaar door te dragen. De Anouk XX Mexx party collectie vertaalt zich niet alleen door in kleding, maar ook in verschillende eyecatchers binnen de Mexx schoenencollecties. Wij spraken Nathalie Gadeyne, marketing/art director van Mexx, over de totstandkoming van deze collectie: “Zowel Anouk als Mexx willen vrouwen in hun kracht zetten”. Het hele artikel lees je hier.

Christine Boland organiseert Design Language winter 2024-2025

Het hoofdthema van de nieuwste online trendanalyse van Christine Boland is Design Language winter 2024-2025. Eerder dit jaar was de première en op 15 november geeft Christine online een compacte samenvatting. Tijdens deze update zal Christine alles vertellen over dit bijzondere winterseizoen, waarin tegenstrijdigheden samengaan. Via vier uitgebreid geïllustreerde thema’s geeft ze inzicht in waar de behoeften van de consument liggen. In winter 2024-2025 willen we ons ingepakt, gebakerd, gekoesterd en beschermd voelen. Dit als, letterlijke en figuurlijke, bescherming tegen de ‘boze’ buitenwereld. Klik hier voor meer informatie. 

Fashion for Good Museum opent een nieuwe pop-up expo: ‘News from the future’ 

Fashion for Good Museum opent voor de nieuwe pop-up tentoonstelling “News From The Future.” Als onderdeel van een nieuw Educatief Programma en Toolkit is een selectie van opkomend talent bestaande uit Nederlandse modestudenten en opkomende ontwerpers gevraagd om te reageren op de vraag: “Hoe zou de toekomst van de mode eruit kunnen zien?” Hun antwoorden worden onthuld in de tentoonstelling in de vorm van kledingstukken, video’s, installaties en meer. Dit is een toekomstgerichte tentoonstelling waar je verschillende visies op de modewereld kunt verkennen, die verder kijkt dan de klimaatcrisis, vol hoop en de bezoeker een spiegel voorhoudt. ‘News from the future’ is vanaf 27 oktober geopend in het Fashion for Good Museum in Amsterdam. 

Victoria Secret opent deuren van vernieuwde winkel op Schiphol Plaza 

De vernieuwde Victoria’s Secret winkel op Schiphol Airport Plaza is officieel geopend. Dit is de derde Victoria’s Secret winkel op de luchthaven en is onderdeel van het innovatieve Victoria’s Secret Beauty & Lingerie (VSBL) concept dat door Lagardère als eerste in Europa wordt geïntroduceerd. Dit concept biedt een breed scala aan stijlvolle lingerie aan, naast accessoires, parfum en cosmetica. De nieuwe winkel is gelegen op het winkelplein voor de beveiligingscontrole.