TOP

“Self confidence is the best outfit” staat centraal in de nieuwe collectie van Mexx x Anouk Smulders 

30 oktober lanceerde modelabel Mexx een nieuwe collectie in samenwerking met presentatrice en fashion insider Anouk Smulders. Met deze collectie kun je van top tot teen gekleed worden met als uitgangspunt kleding waar je je goed in voelt. Wij spraken Nathalie Gadeyne, marketing/art director Mexx over de visie van Mexx en de totstandkoming van deze feestelijke collectie.

Beeld: Mexx

First things first: wat is de (nieuwe) stijl van Mexx? 

“Mexx brengt een casual moderne city-look. Met Mexx zijn we op zoek om elke keer weer je favoriete outfit te brengen, eentje waar je je goed in voelt en kan stralen. Alledaagse mode voor de mensen die de voorkeur geven aan ‘echt’ zijn in plaats van perfect. 

Alle collecties staan in het teken van de liefde, het is een echte love brand en een brand to love. We hebben altijd een uitgebreide mix van kleding – waaronder jassen, tops, broeken en rokken – en schoenen – waaronder laarzen, sneakers, slippers en sandalen. Mexx vertelt met iedere collectie een verhaal en wil daarbij een connectie maken met haar consumenten. Liefde staat centraal, Mexx verbindt en voelt als thuiskomen.”
Met welke vrouw in jullie achterhoofd ontwerpen jullie? 

“De Mexx vrouw is eigenlijk leeftijdsloos. Het is een hedendaagse, ‘echte’ vrouw, die haar eigen kracht en perfecte imperfecties omarmt. Zij mag zichzelf zijn, dus Mexx is ook toegankelijk voor elke vrouw.”

Hoe is Mexx het beste te omschrijven, noem 3 woorden 

“Liefde(vol), zelfvertrouwen en veelzijdig.”

Deze feestelijke collectie is in samenwerking met presentatrice Anouk Smulders. Hoe kwam deze samenwerking precies tot stand? Waarom past Anouk bij Mexx? 

“Bij de opening van onze nieuwe Mexx winkel in Utrecht kwam ik in contact met Anouk. Er was meteen een klik. Anouk is echt een Mexx vrouw. Elegant, stoer, actief, gedreven en dat alles met humor. Daarnaast is Anouk ook actief met Grace & Us en vrouwen in hun kracht zetten. Dat was meteen een bruggetje. Bij Mexx geloven we namelijk ook dat vrouwen al sterk zijn en mogen  geloven in hun kracht. Door kleding te dragen waar je je goed in voelt, ga je stralen. Zowel Anouk als Mexx willen vrouwen in hun kracht zetten.”

Kunnen jullie ons meenemen in het ontwerpproces… Hoe zagen de brainstormsessies eruit? Hoe kwam alles samen? 

“De eerste vraag aan Anouk was heel eenvoudig: wat zou je willen ontwerpen? Wat mis je altijd? Al snel kwamen we op een party collectie. Samen met Anouk hebben we moodboards gemaakt met items die Anouk graag draagt tijdens en rond de feestdagen. Klik hier voor een sneakpeak van het hele proces.”

Wat waren voor jullie de belangrijkste uitgangspunten voor deze collectie? En waarom vonden jullie dit zo belangrijk?

“Het was erg belangrijk dat alle items met elkaar gecombineerd konden worden én dat je ze niet alleen met de kerstdagen aan kan maar ook naar kantoor door anders te stylen. Ook vonden we het belangrijk dat de items ook door de seizoenen heen gedragen konden worden. Zo is er een prachtige blauwe slipdress die met een bijpassende trui en sneakers naar kantoor kan, wissel met de gouden laarzen en deze look wordt al feestelijker. Gecombineerd met de blazer is die nog chiquer… maar naar de zomer toe ook weer super tof met een sandalette”

Met deze collectie ‘kan elke vrouw shinen op haar manier’. Hoe vertaalt dat zich in de collectie? 

“Er is echt voor ieder wat te vinden in de collectie. Hou je van een mooie pantalon dan hebben we de PU broeken in off white en zwart. Maar ook een prachtige paillettenbroek. Met een witte blouse casual en met een colbert vrouwelijk sexy. Wil je helemaal shinen dat is er ook een prachtige jurk met open rug, maar wel zo comfortabel dat er rekening mee is gehouden dat je BH niet zichtbaar is. Daarnaast straalt de collectie zelf al: er zijn gouden laarzen, paillettenjurken en broeken, jurken en shirts met gouden accenten. Tijdloze items welke het hele jaar door gedragen kunnen worden. In de hele collectie zit voor iedere vrouw wel een item om van te houden en daarmee het beste in henzelf naar boven te halen wanneer ze rondlopen in de kleding en/of schoenen.”

Wat is Anouk’s favoriete item uit de party collectie? 

“Anouk kon eigenlijk niet één  item kiezen. De gouden laarzen zijn wel key pieces, maar dat de kleding zo fijn met elkaar te combineren is en dat je met een capsule party collectie zoveel kanten op kan qua styling is wel de grote hit voor Anouk.”