TOP

Maxeda verkoopt M&S Mode aan Roland Kahn

De Maxeda Retail Group wil M&S Mode verkopen aan de Excellent Retail Brands groep (ERB), het moederbedrijf van onder meer Coolcat, Wonder Woman en America Today. Dat heeft Maxeda 7 december in een persbericht bekend gemaakt.

Maxeda en ERB hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de modeketen, die bestaat uit een 417 winkels in Europa. Na de BijenkorfV&D  en Hunkemoller is de verkoop van M&S Mode het volgende onderdeel dat wordt afgestoten door Maxeda. ERB wil hiermee de Europese positie op het gebied van damesmode versterken.

In het persbericht meldt Maxeda dat ‘het management van zowel Maxeda als M&S Mode ervan overtuigd is dat ERB de meest geschikte partner is om de strategie van groei en winstgevendheid van M&S Mode te ondersteunen.’ De transactie zal voor advies worden voorgelegd aan de ondernemingsraden en tevens worden besproken met de vakbonden. Daarnaast is goedkeuring van de betreffende mededingingsautoriteiten nodig. Naar verwachting wordt de transactie begin 2011 afgerond.

Roland Kahn, ceo van Excellent Retail Brands en oprichter van de groep zegt in de aankondiging: “Retail gaat over mensen; het draait allemaal om die miljoenen klanten, duizenden medewerkers, leveranciers en andere belanghebbenden. De winkelketens van ERB delen de passie van M&S Mode op het gebied van klantgerichtheid. Namens alle ERB medewerkers, managers en directie heet ik alle collega’s van M&S Mode dan ook van harte welkom. Wij zijn ervan overtuigd dat door samenwerking en het delen van ‘best practices’ alle winkelketens hun respectievelijke klantgroepen nog beter van dienst kunnen zijn en de mogelijkheid biedt nog succesvoller te zijn.”

Lees hier het volledige persbericht van Maxeda