TOP

Rode cijfers voor MS Mode en America Today

De lockdownperiodes hebben het afgelopen jaar vanzelfsprekend negatieve invloed gehad op de resultaten van MS Mode en America Today. Beide formules sloten 2020 af in de min.

De netto-omzet van MS Mode nam af van 122,7 miljoen euro tot 96,4 miljoen euro, terwijl de ebitda uitkomt op min 3,7 miljoen euro (3,6 miljoen euro in 2019), meldt Floris Ackermann, CFO bij Cool Investments het moederbedrijf van de twee winkelketens, tijdens de perspresentatie van de cijfers. America Today zag de omzet van 58,2 miljoen euro naar 55,8 miljoen euro dalen. De ebitda laat ook hier een daling zien; van 2,7 miljoen euro naar -1,5 miljoen euro. Wat opvalt is dat beide ketens een aanzienlijke plus in de online verkoop tonen: bij America Today is dit bijna de helft meer dan een jaar eerder (41,6 procent tegenover 21,6 procent), MS Mode groeide op dit vlak van 13,4 procent naar 25,7 procent.  

Volgens Ackermann hadden de resultaten erger kunnen zijn. “In het voorjaar van 2020 hadden we een reorganisatie afgerond, die onze omnichannelformules veel wendbaarder en weerbaarder maakte. De eerste maanden van 2020 draaiden we dan ook ruim boven prognose. De eerste lockdown gooide roet in het eten. Maar ons herstel in de zomer was opnieuw bijzonder sterk. In september hadden we de verwachting het jaar met een break-even resultaat te kunnen afsluiten. De volgende lockdown sloeg die hoop de bodem in.” Het management geeft aan weer een positieve lijn te zien en verwacht de komende tijd weer te plussen. 

Credit beeld MS Mode in MOTN: MS Mode