TOP

Mannenmodebeurs Preview komt met een vrouweneditie

De organisatie van de Nederlandse mannenmodebeurs Preview lanceert komende zomer ook een aparte dameseditie. Het is de bedoeling dat die begin juli 2022 plaatsvindt.

Foto: Preview

Het wordt een druk beursseizoen komende zomer. Nu corona hoogstwaarschijnlijk niet opnieuw roet in het eten gooit, gaan alle modebeurzen komende zomer door. De organisatie van het Nederlandse mode-event Preview voegt nog een variant aan de agenda toe: een voor het vrouwenmodesegment. De exacte datum en merkenlijst zijn nog niet bekend gemaakt; momenteel is de organisatie nog bezig met het inrichten ervan, laat Marijn Verschure van de beursorganisatie weten: “Een uitgebalanceerd aanbod in dezelfde opzet als de hereneditie met aanpassingen op kleine details moeten van de dameseditie ook een sterk format gaan maken. Een beurs waar je als bezoeker én als merk graag de hele dag wilt zijn.”

Behoefte

De mannenmode-editie van Preview, die voor het eerst plaatsvond in juli 2020 in Nieuwegein op initiatief van schoenencentrum Cast en verschillende mode-agenturen, bleek meteen een behoefte te vervullen. Toen al ontstond het idee voor een aparte vrouwenmodebeurs. Vooral de heldere opzet van de beursvloer viel in de smaak: één vloer met daarop overzichtelijk ingerichte stands die ruimte bieden aan zo’n 50 merken. Cast richt zich met Preview op de betere zelfstandige modeboetieks en retailketens. Voor de derde editie van de mannenmodebeurs is al wel een datum geprikt: 11 juli.

Lees ook: ‘Eerste editie van Preview smaakt naar meer’