TOP

LVMH bouwt hotels in Egypte en Oman

Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH), de grootste producent van luxe artikelen, gaat zich nu ook bezighouden met de hotelbranche. Het Franse luxehuis bouwt twee hotels in Oman en Egypte die in 2012 worden geopend.

LVMH wil met de nieuwe plannen de waarde van haar merken maximaliseren. De hotels krijgen de naam van de bekende wijngaard die LVMH ook bezit: Cheval Blanc. Elk hotel zal uit 30 tot 40 suites bestaan. Verder biedt het hotel ook een aantal luxe boetieks en spa’s.

In Oman komt er nog iets extra’s met alles erop en eraan. Op een klein eiland in de Indische Oceaan zullen 32 villa’s van 455 vierkante meter gebouwd worden met een eigen zwembad en een stuk strand.

Cheval Blanc in Frankrijk
LVMH-chef Bernard Arnault heeft met zijn aandeelbedrijf Group Arnault al een eerste Cheval Blanc in het Franse Courchevel skigebied geopend in 2006. Dit hotel heeft een Givenchy spa, Louis Vuitton en Christian Dior boetieks. De goedkoopste kamer kost 1.450 euro per nacht. 

Luxe modemerken en hotels
Meer modemerken gaan de hotelbranche in. Versace, Missoni, Moschino, Bulgari en Giorgio Armani gingen LVMH voor. Giorgio Armani opent zijn eerste hotel in Dubai’s Burj Khalifa tower op 21 april.