TOP

Licentie Tommy Hilfiger Tailored terug bij PVH Corp

Tommy Hilfiger heeft de licentie van de tailored-lijn van de Holy Fashion Group teruggenomen. Vanaf 31 december 2012 komt deze weer in handen van het Amerikaanse merk en krijgt als thuisbasis Amsterdam.

De Holy Fashion Group uit het Zwitserse Kreuzlingen was dertien jaar licentiehouder van de tailored-lijn. Zowel Daniel Grieder, ceo van Tommy Hilfiger Europe en Reiner Pichler, ceo van de Holy Fashion Group, zien de overeenkomst als een belangrijke strategische stap voor hun bedrijf. “We zien een groot groeipotentieel voor de tailored-lijn en denken dat Tommy Hilfiger deze het beste zelf kan voeren”, zegt Grieder.

 

De wereldwijde omzet van de collectie ligt op dit moment ‘ver over de 100 miljoen dollar’. De Holy Fashion Group wil zich nu volledig op de eigen merken Strellson, Windsor en Joop richten, verklaart Pichler. De onderhandelingen over de tailored-lijn zijn volgens hem ‘op een vriendelijke wijze’ verlopen.

Wintercollectie 2012-2013
De productie voor de herfstcollectie 2012 zal nog uit de handen van de Holy Fashion Group komen. De voorjaarscollectie 2013 neemt Tommy Hilfiger voor zijn rekening. PVH-Europe, gevestigd in Amsterdam, zal de tailored-lijn gaan voeren met aan het roer vice-president Bern Michael Gruber en creatief directeur Marcel Ostwald. Beiden ooit werkzaam bij Hugo Boss.