TOP

Kopenhagen: waar, wat, wanneer?

Deze week barst het modegeweld weer los in Kopenhagen. We zetten de belangrijkste beurzen van de Deense hoofdstad op een rij, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen.

Ciff
Datum: 31 januari-3 februari. Locatie: Bella Center. Info: Ciff gaat verder waar het in augustus is gebleven. De segmentering en platformen blijven hetzelfde: Ciff, Ciff Kids, Ciff Jewellery, Ciff Shoes en Ciff Fashion House. Op deze beurs zijn de vrouwen- en mannenmodecollecties in het commerciële segment goed vertegenwoordigd. Tip: De beurslocatie is buiten de stad, maar met de metro ben je binnen een half uur op de luchthaven. Ga je de andere kant op, dan sta je even snel in het centrum van Kopenhagen (halte Kongens Nytorv). Info: www.intl.m.dk

Gallery
Datum: 31 januari-2 februari. Locatie: Forum Copenhagen. Info: Op de exclusieve Gallery presenteren 340 labels uit het hoge segment, zowel Scandinavische als internationale, hun collecties. In augustus 2012 trok de beurs ruim 12.000 bezoekers, meldt de organisatie. Veel gerenommeerde Deense merken die op Gallery staan, organiseren ook een catwalkshow tijdens de Copenhagen Fahion Week in dezelfde week. Toegangskaarten zijn schaars, maar soms kunnen de Nederlandse agenten of importeurs van Deense merken die showen iets regelen voor hun klanten.

Vision
Datum: 31 januari-2 februari. Locatie: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A. Info: Vision is ontstaan door een fusie van de vrouwenmodebeurs CPH Vision en jeansbeurs Terminal-2. Afgelopen augustus was het debuut. Omdat het aanbod zo divers is en de segmentering niet erg duidelijk, raden we je aan om van tevoren de exposantenlijst goed te bestuderen en een lijstje te maken. Tip: gebruik de app die is te downloaden via www.cphvision.dk.