TOP

Intres teleurgesteld in cijfers sporttak

Intres heeft het jaarverslag 2008 gepresenteerd. Hoewel de cijfers voor de sporttak van Intres (Intersport en Coach) een verhoogde omzet lieten zien, in tegenstelling tot de mode- en de wonentak van het concern, waren de resultaten volgens Intres zelf tegenvallend.

“Hoewel een aantal voorheen verlieslatende business units winstgevend zijn geworden, vielen de resultaten van de sportactiviteiten wederom tegen”, zo valt te lezen in het rapport.

Intres ziet wel mogelijkheden: “Aangezien de gezondheidstrend blijft doorzetten, liggen er ook voor sport nog steeds goede kansen. Toch zijn klanten ook in deze branche selectief. Zij kiezen in mindere tijden liever voor duurzaamheid van een artikel dan voor een lage prijs. Service en kennis van zaken zijn zeker in sportartikelen van groot belang. Klanten komen zeer goed geïnformeerd naar de winkel en verwachten een deskundig advies. Sport is emotie. Door dat gevoel over te brengen naar de winkel kan de zelfstandige ondernemer inspelen op de beleving van de sportieve klant.”