TOP

In gesprek: tennislegendes Borg en McEnroe

In 1977 stonden ze voor het eerst tegenover elkaar op Wimbledon en in 2011 zijn ze opnieuw elkaars concurrenten. Björn Borg en John McEnroe zijn off court in gevecht om wie de meeste zelfontworpen boxershorts verkoopt. Björn en John vertellen waarom ze opnieuw de strijd zijn aangegaan met elkaar.

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
Björn Borg: “De eerste keer dat we elkaar ontmoetten, was op Wimbledon in 1977. John wist zich voor het eerst te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Dit was het moment dat men John in het vizier kreeg.”
John McEnroe: “Pas toen ik Björn Borg voor het eerst op Wimbledon zag realiseerde ik me wat een rockster hij is op en buiten de tennisbaan. Björn zien spelen inspireert. Hij was mijn idool.”

Beschrijf jullie relatie anno 2011.
BB:
“Tussen zeer weinig wereldsterren heerst er een vriendschap die wij hebben. We zijn beiden nummer 1 geweest én rivalen. John is mijn beste vriend buiten Zweden. Zodra ik hem weer zie is het alsof we elkaar de dag tevoren nog gesproken hebben.”
JM: “We zijn hele goede vrienden en we doen onze uiterste best elkaar regelmatig te zien. Wereldwijd spelen we nog steeds enkele tennistournooien voor senioren en demonstratietoernooien. De perfecte manier om elkaar te zien.”

Wat is de inspiratie achter jullie ontwerpen?
BB
: “John en ik waren het er al snel over eens dat het leuk zo zijn als het ondergoed duidelijk onze tennisgeschiedenis zou weerspiegelen. De prints van onze favoriete tenniskleding hebben we gebruikt als basis om onze ondergoed te ontwerpen.”
JM: “We hebben hard gewerkt om een collectie te ontwerpen die bij mijn stijl en imago (kleuren, thema, etc) past en die hopelijk in de smaak valt bij de consument.”

Zijn jullie tegenwoordig nog vaak op de tennisbaan te vinden?
BB:
“Ik heb het nodig om mezelf in het zweet te werken en het gevoel op te wekken dat ik iets bereik. Gedurende de zomer ben ik altijd op zee en ik speel ongeveer 4-5 uur tennis per week.”

JM: “Ik ga naar de sportschool en ik speel regelmatig tennis om in vorm te blijven.”

Hoe erg ben je persoonlijk betrokken bij het bedrijf Björn Borg?
BB:”
Ik blijf op de hoogte over alles binnen het bedrijf, zoals wanneer we nieuwe markten betreden. Verder doe ik heel veel aan PR en gebruik ik mijn contacten over de hele wereld voor verschillende doeleinden.”

Waarom heb je ingestemd om aan deze campagne mee te doen?
JM:”
Ik ben fan van Björn Borg-producten en draag het al geruime tijd met trots. De campagne is een wedstrijd in wie het meeste ondergoed kan verkopen. Uiteindelijk wil ik nog steeds winnen én Björn Borg verslaan.”

Hoe is het om samen te werken?
BB: “
Er is niks beters en leukers om met deze tennisser te mogen samenwerken. Onze wederzijdse tenniscarrière en onze rivaliteit binnen de tennissport vormt een interessante basis. Daarnaast zijn we beiden erg competitief. We doen mee om te winnen en hopen dat ons eigen ontwerp gaat winnen.”

JM: “Het voelt fantastisch! Hoe meer dingen we samen doen hoe beter want zo kunnen we meer tijd samen doorbrengen. Daarnaast zijn we een win-win-combinatie.”