TOP

Hudson’s Bay investeert één miljard euro in Europese warenhuizen

Het Canadese Hudson’s Bay steekt de komende jaren één miljard euro in zijn Europese modewarenhuizen, waaronder die in Nederland. Dat meldt Retaildetail.

Met de één miljard euro die Hudson’s Bay Company (HBC) vrijmaakt, investeert het concern in ‘uitbreiding en verdieping’ van hun vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Dit project wordt geleid door Olivier van den Bossche, ceo van HBC Europe, meldt Retaildetail.

 

Expansie

 

De forse investering past in de expansieplannen die HBC heeft in Europa. Vorig jaar oktober kocht de warenhuisketen in Duitsland Galeria Kaufhof van de Metro groep, inclusief Sportarena en het Belgische Galeria Inno.

 

In ons land wil HBC zo’n twintig nieuwe warenhuizen openen. Het gaat om twee formules Hudsons Bay en discountketen Saks Fifth Avenue OFF 5th

 

A-locaties

De warenhuizen komen vooral in de voormalige V&D-panden op A-locaties in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het vlaggenschip komt in de hoofdstad, aan het Rokin om precies te zijn, in het pand waar het luxe warenhuis Haussmann was gepland.

 

Zomer 2017 

 

De eerste twintig winkels gaan in de zomer van 2017 open. Het assortiment kleding, accessoires, schoenen, beauty en home wordt toegesneden op de Nederlandse klant en zal ook in webshops verkrijgbaar zijn.

 

De Canadese warenhuisketen werd in 1670 opgericht. Momenteel heeft het meer dan 460 warenhuizen in Canada, de Verenigde Staten, Duitsland en België. Er werken zo’n 66.000 mensen.