TOP

Doek valt voor Hudson’s Bay, meer faillissementen in 2019 en NYFW mist grote namen

Hudson’s Bay Nederland is op de laatste dag van 2019 door de rechter officieel failliet verklaard. Verder: voor het eerst in zes jaar tijd is het aantal faillissementen weer toegenomen in 2019 en New York Fashion Week heeft een opvallend lege agenda. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 2 januari 2020.

Grote namen laten het afweten voor New York Fashion Week

Tommy Hilfiger, Tom Ford en Ralph Lauren zijn niet aanwezig tijdens de New York Fashion Week. Eerder besloten onder andere Victoria Beckham, Alexander Wang en Calvin Klein dat ook zij niet meer aan de catwalkshows meedoen. Dat schrijft Knaeck Weekend. Calvin Klein wil eerst orde op zake stellen. ‘Er wordt nog nagedacht over een mogelijk event’, liet een woordvoerder van Ralph Lauren weten aan het lifestylemagazine Women’s Wear Daily. Marc Jacobs, Brandon Maxwell, Oscar de la Renta, Janson Wu en The Row, het modelabel van de zusjes Mary-Kate en Ashley Olsen, zijn wel aanwezig bij het mode-event.

Het doek valt officieel voor Hudson’s Bay

Hudson’s Bay Nederland is op de laatste dag van 2019 door de rechter officieel failliet verklaard, zo schrijf het Financieele Dagblad. Alle winkels zijn nu dicht, inclusief de twee filialen in Amsterdam en Breda waarvan de rechter eerder bepaalde dat ze tot 2021 en 2022 open moesten blijven. Eind november 2019 vroeg de keten uitstel van betaling aan. Hudson’s Bay had in Nederland vijftien filialen en 1424 werknemers. De website van de keten is inmiddels ook uit de lucht.

Mode-imperium Victoria Beckham aan rand van afgrond

Het gaat niet goed met het mode-imperium Victoria Beckham Limited van Victoria Beckham, zo schrijft de Telegraaf. Het bedrijf viel bijna 42 miljoen euro in het rood na een verlies van 14,6 miljoen euro in het afgelopen jaar. Het modelabel van Beckham zou sinds de oprichting nog geen enkel winstgevend jaar hebben gehad.

Webshop Cora Kempermann nog ruim een maand open

Kledingmerk Cora Kempermann verwacht de webshop nog tot eind februari 2020 open te houden, zo lang de voorraad strekt. Dat meldt Retailnews. Het bedrijf kondigde eerder aan te stoppen, de reden is nog onduidelijk. Naar eigen zeggen is er geen sprake van faillissement. De fysieke pop-upstore in Brussel blijft deze maand nog open.

Faillissementen in 2019 na jaren weer toegenomen

Voor het eerst in zes jaar tijd is het aantal faillissementen weer toegenomen in 2019. Er gingen het afgelopen jaar 3906 bedrijven failliet, wat neerkomt op een toename van 3,4 procent ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit cijfers van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. “De laatste keer dat het aantal faillissementen steeg was in 2013, aan het eind van de crisis. In de jaren daarna is het aantal failliete bedrijven gestaag afgenomen tot het laagterecord van vorig jaar”, zegt Gert van den Berg van Graydon. “Maar ondanks de stijging van dit jaar, ligt het aantal faillissementen nog steeds op een laag niveau. Het feit dat er afgelopen jaar weer meer bedrijven failliet zijn gegaan, duidt erop dat het ondernemersklimaat uitdagender wordt.”

De groot- en detailhandel zagen de meeste failliete bedrijven, in deze branche gingen 855 bedrijven failliet. De meeste faillissementen werden uitgesproken in de provincies Zuid-Holland (800), Noord-Holland (660) en Noord-Brabant (617).

Beeld Hudson’s Bay: Huub Zeeman via Flickr